Головна Новини Політика внутрішня політика Порошенко назвав отримання Томосу головною подією свого життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко назвав отримання Томосу головною подією свого життя

П'ятий президент поділився наринули спогадами річної давності

16 грудня 2019, 19:34 comments1903
Поділіться публікацією:
Порошенко назвав отримання Томосу головною подією свого життя

П'ятий президент України і голова фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що отримання Томосу і об'єднавчий собор українських православних церков, що відбувся 15 грудня 2018 року став головною подією в його долі, як і для українського народу. Про це колишній гарант повідомив у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди річниці об'єднавчого собору Православної Церкви України.

"Вся площа плакала від щастя, коли рік тому ми почули цю новину. І під час собору в Софії, де я мав честь бути присутнім, мені здавалося, що там Пресвята Богородиця і Святий Дух разом з нами", — сентиментально розповів Порошенко.

Політик також наголосив, що Православна церква України знаходиться в самому початку великого шляху, і ніякі перешкоди для її становлення вже не припинять запущений перш процес.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський перед зустріччю з лідерами "нормандської четвірки" і свого першого особистого знайомства з президентом РФ Володимиром Путіним, закликав лідерів релігійних громад України провести молитви за мир.

"Ми — різні, у нас різні конфесії, церкви, мечеті, синагоги тощо. І це нормально, тому що у нас велика, дуже красива, іноді з труднощами, але наша улюблена країна. Вірю в вас", — сказав на початку зустрічі з різними духівниками глава держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!