Головна Новини Політика внутрішня політика У влади немає політичної волі для встановлення миру на Донбасі, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

У влади немає політичної волі для встановлення миру на Донбасі, - Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя», народний депутат Віктор Медведчук заявив, що у нинішньої влади насправді відсутня політична воля для вирішення конфлікту на Донбасі за так званою «формулою Штайнмаєра»

17 грудня 2019, 12:17 comments1529
Поділіться публікацією:
У влади немає політичної волі для встановлення миру на Донбасі, - Медведчук

За словами політика, про це свідчить, зокрема, заява міністра закордонних справ Вадима Пристайка про необхідність внесення змін у законодавство щодо імплементації "формули Штайнмайера".

"Зараз Пристайко каже, вони готові впроваджувати та імплементувати "формулу Штайнмаєра". Так чому ж ви не розглядали законопроект, який відповідав тому, що Україна приєдналася до "формули Штайнмаєра" ще 1 жовтня, і того, що вже було вирішено (після подачі нашого законопроекту) на паризькому саміті 9 грудня? Зараз він про це говорить, але, я думаю, це чергова обмовка, це чергова спроба перетворити це все на фарс, без бажання і без наявності політичної волі на встановлення миру у всієї владної команди", — переконаний Медведчук.

Нардеп також додав, що внесений президентом Володимиром Зеленським законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації не передбачає реалізації положень Мінських угод.

"У цьому законопроекті, який називається "в рамках децентралізації", абсолютно немає нічого, що сказано в Мінських угодах. А значить, і у цьому контексті влада не збирається йти по шляху мирного врегулювання", ‒ підкреслив Медведчук.

Політик пояснив, що справжньою причиною відмови влади розглядати законопроект № 2491, внесений представниками ОПЗЖ.

"Це обман. Пристайко робить заяву через кілька днів після затвердження в частині продовження термінів дії закону про особливості місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях, прийнятого в 2014 році. Наша фракція ще 22 листопада подала законопроект № 2491 про внесення змін щодо імплементації "формули Штайнмайера" в цей закон і в цілому в національне законодавство України. Цей законопроект не розглядався. Розглянули закон за пропозицією монобільшості в частині технічної правки ‒ з цифри 2019 на 2020" ‒ резюмував опозиційний лідер.

Нагадаємо, голова політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук не раз заявляв, що нова українська влада не хоче виконувати Мінські угоди і не зацікавлена в досягненні миру на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/723283
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!