Головна Новини Політика внутрішня політика МЗС відновив на посаді звільненого за антисемітизм ексконсула в Гамбурзі
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС відновив на посаді звільненого за антисемітизм ексконсула в Гамбурзі

Колишній консул письмово визнав, що особисто писав антисемітські пости в соцмережах

18 грудня 2019, 13:43 comments1370
Поділіться публікацією:
МЗС відновив на посаді звільненого за антисемітизм ексконсула в Гамбурзі

Колишній генеральний консул України в Гамбурзі Василь Марущинець, звільнений за порушення присяги державного службовця, відновився через суд. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

У відомстві зазначили, що Марущинець письмово визнав, що писав у соціальних мережах пости відверто антисемітського змісту.

"На підставі висновку Дисциплінарної комісії МЗС, консула Марущинця 31 травня 2018 року було звільнено за порушення присяги державного службовця", — йдеться в повідомленні.

Дипломат оскаржив своє звільнення в Окружному адміністративному суді Києва, але програв процес. Після він подав апеляцію в Шостий апеляційний адміністративний суд Києва, де виграв справу. Суд зобов'язав відновити Марущинця на дипломатичній службі та виплатити 230 тис. грн за вимушений прогул.

МЗС рішення суду виконало і відновило дипломата на службі 9 грудня, а також виплатило встановлену суму. Однак у відомстві з рішенням апеляційної інстанції не згодні і звертають увагу на відсутність належної правової аргументації.

"МЗС продовжує вважати дії та публічні висловлювання Марущинця несумісними з високим званням державного службовця та українського дипломата, а також такими, що завдали суттєвої шкоди міжнародному іміджу та авторитету України", — підкреслюється в заяві.

У зв'язку з цим 17 грудня 2019 року МЗС подав касаційну скаргу у Верховний Суд.

Зазначимо, Василь Марущинець під час перебування на посаді консула України в Гамбурзі написав кілька антисемітських постів у соціальних мережах. Так, дипломат писав: "Ж*ди оголосили війну Німеччині 1934 року", "Боже, покарай ж*дів!", "Бабин Яр. Не ж*дів в 1941 році, а українців в 1918-1941 тут вбито".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!