Головна Новини Політика внутрішня політика Влада орієнтується на націоналістів, які хочуть продовження війни, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада орієнтується на націоналістів, які хочуть продовження війни, - Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук заявив, що чинна влада орієнтується у своїх рішеннях на позицію радикальних націоналістів, які не хочуть закінчення війни на Донбасі

18 грудня 2019, 18:07 comments1580
Поділіться публікацією:








Влада орієнтується на націоналістів, які хочуть продовження війни, - Медведчук

"По-перше, "формула Штайнмаєра" була підтримана паном Зеленським, і його представник, пан Кучма, в Мінську підписав цю "формулу Штайнмаєра" і текст цієї формули. По-друге, навіть коли ми подавали законопроект, цього ще не було, але сьогодні вже є комюніке в Парижі, де теж узгодили необхідність імплементації "формули Штайнмаєра" — раз, та введення в дію законодавства про особливий статус – два", — сказав він.

Політик звернув увагу, що Верховна Рада просто подовжила чинний закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу ще на рік.

"Чому ми тоді, якщо у влади є політична воля на досягнення миру і припинення бойових дій, не йдемо по шляху того, що написано в мінських угодах і що підтверджено главами держав "нормандської четвірки" 9 грудня? Ці питання залишаються без відповідей", — зазначив нардеп.

За словами Медведчука, пояснити відсутність відповідей можна тільки одним.

"Відповідь буде наступною: у Зеленського, як президента України, відсутня політична воля на досягнення миру, і, природно, він чомусь орієнтується на тих націонал-радикалів, які виступають проти цього, або на якісь інші вказівки, які йому йдуть ззовні. По-іншому пояснити поведінку влади просто, на мій погляд, не представляється можливим", — резюмував політик.


Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Україна і Росія), в якій взяли участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!