Головна Новини Політика внутрішня політика Підозрюваний у вбивстві Шеремета подав в суд на Зеленського, Авакова і Рябошапку
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозрюваний у вбивстві Шеремета подав в суд на Зеленського, Авакова і Рябошапку

Третьою стороною у позові Антоненка проти влади виступає ТРК «Україна»

20 грудня 2019, 12:33 comments1419
Поділіться публікацією:
Підозрюваний у вбивстві Шеремета подав в суд на Зеленського, Авакова і Рябошапку

Ветеран війни на Донбасі Андрій Антоненко, який є підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, подав позов до суду проти вищого керівництва України про захист честі і гідності. Про це повідомив його адвокат Святослав Жерновников.

Так, відповідачами за позовом виступають президент Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль і генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"До Печерського суду від Андрія Антоненка (Riffmsater) подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", — написав юрист у своєму Facebook.

У позові зазначається, що посадові особи під час прес-конференції, присвяченій розкриттю справи про вбивство Павла Шеремета повністю проігнорували ст. 52 Конституції, якою закріплена презумпція невинуватості. Більше того, президент Володимир Зеленський, на думку адвоката, роблячи заяви про розслідування, перевищив свої конституційні повноваження.

Третьою стороною у позові виступає ТОВ "ТРК Україна".

Як повідомляв сайт "Коментарі", слідство підозрює у вбивстві Павла Шеремета ветеранів АТО Андрія Антоненка, Яну Дугарь і лікаря Юлію Кузьменко.

14 грудня Антоненко був заарештований 8 лютого 2020 року. В ході затримання та обшуків Андрій Антоненко відмовився визнавати свою провину і не став підписувати відповідного документа з підозрами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!