Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підписав закон про надання добровольцям статусу учасника бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про надання добровольцям статусу учасника бойових дій

Статус УБД будуть надавати добровольцям, згідно із законом №2045-1

23 грудня 2019, 20:20 comments1710
Поділіться публікацією:
Зеленський підписав закон про надання добровольцям статусу учасника бойових дій

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2045-1 про надання статусу учасника бойових дій (УБД) добровольцям. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Раніше, 4 грудня, народні депутати 329 голосами "за" проголосували за законопроект №2045-1 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про надання статусу та соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції". Відповідно до цього закону, в нашій країні з'явиться механізм для надання учасника бойових дій добровольцями.

Учасниками бойових дій в нашій країні будуть вважатися люди, які у складі добровольчих формувань, які були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, протягом не менше 30 календарних днів, у тому числі по сукупності днів, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів, у взаємодії із Збройними силами України, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національною гвардією, Службою безпеки України та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями і правоохоронними органами.

Раніше "Коментарі" писали ,що перед голосуванням депутати повідомили про плани внести окремий законопроект про добровольцях ООС, оскільки прийнятий закон не регулює їх статус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!