"Економія" на дорогах: СБУ оголосила про підозру меру Коростишева

Меру Коростишева погрожує позбавлення волі строком від 2 до 5 років

У Житомирській області Служба безпеки України (СБУ) оголосила про підозру міському голові міста Коростишів. Про інформує прес-центр СБУ.

Так, голову міської ради Івана Кохана підозрюють у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). За повідомленням СБУ, мер спровокував розтрату коштів з міськбюджету, що були передбачені для будівництва автомобільних доріг. Загальна сума збитків склала 800 тис грн. Так, глава міста не забезпечив належну перевірку якості виконаних робіт з будівництва автодоріг, однак підписав комерсантам відповідні акти. Низка експертиз, які ініціювали правоохоронці, встановила порушення.

Вчора, 23 грудня, Кохан отримав підозру. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, додатково можуть винести штраф. Продовжується досудове слідство.

оголосили про підозру у недбалості. У навчальному закладі була порушена пожежна безпека, в результаті якої евакуація дітей була неможлива.