Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог Ірина Тиран: "Медведчук створив новий чинник міжнародної політики"
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог Ірина Тиран: "Медведчук створив новий чинник міжнародної політики"

Ініціатива голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука про міжпарламентський діалог сприяє встановленню миру, - політексперт Ірина Тиран

28 грудня 2019, 17:17 comments4208
Поділіться публікацією:
Політолог Ірина Тиран: "Медведчук створив новий чинник міжнародної політики"

Політичний експерт Ірина Тиран вважає, що в міжнародній політиці з'явився новий фактор. Так Тиран оцінила ініціативу голови політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука створити об'єднання "Міжпарламентський діалог заради світу: Україна-Росія-Франція-ФРН", про що політик повідомив під час розмови з Володимиром Путіним на зустрічі президентів країн СНД у Санкт-Петербурзі.

"Медведчук створив ще один чинник міжнародної політики", — так оцінила цю ініціативу політичний експерт.

За словами Ірини Тиран, міжпарламентський діалог Україна — Росія — Франція — ФРН сприятиме мирному врегулюванню на Донбасі.

"Тому що міжнародні діалоги, діалоги заради миру створювалися на різних рівнях — на рівні президентів і т. д. А зараз створили діалог заради миру на міжфракційному рівні. І я думаю, що це повинно сприяти тому, щоб активніше виконувалися "Мінські угоди" і за цим стежили парламенти чотирьох країн", — пояснила експерт.

"Цей міжпарламентський діалог повинен прискорити процеси, спрямовані на мир в Україні", — резюмувала Ірина Тиран.

У той же час, Тиран негативно оцінила ідею української влади запровадити кримінальну відповідальність за переговори з Росією.

"Знаєте, дуже багато чинників, які не поєднуються один з одним. З одного боку, влада говорить, що вона налаштована на діалог, а іншою рукою відштовхує тих людей, хто реально може здійснювати цей діалог — на державному, високому рівні", — підкреслила експерт.

Ірина Тиран підкреслила, що, крім президента Зеленського, єдиний український політик, хто перебуває на прямому контакті з Володимиром Путіним — це Віктор Медведчук.

"Серед українських політиків, хто може безпосередньо спілкуватися з Путіним, крім Зеленського, який зустрічався з ним тільки на "нормандському форматі", можна назвати лише Віктора Медведчука", — резюмувала політичний експерт Ірина Тиран.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!