Головна Новини Політика внутрішня політика "Настукай" на корупціонера – отримай 12 млн гривень: вступив у силу закон
commentss НОВИНИ Всі новини

"Настукай" на корупціонера – отримай 12 млн гривень: вступив у силу закон

З 1 січня українці можуть «стукати» на корупціонерів – буде винагорода

1 січня 2020, 17:31 comments4543
Поділіться публікацією:
"Настукай" на корупціонера – отримай 12 млн гривень: вступив у силу закон

З сьогоднішнього дня виплата обличителю корупції за інформацію в правоохоронні органи не буде перевищувати 12,5 млн гривень. Сьогодні закон вступив в силу.

Той, хто розкриє хабар, де буде нанесений державі збиток у 5000 і більше разів перевищують прожитковий мінімум для працездатних осіб (з 1 грудня це 2102 гривень), тобто фактично перевищує 10 млн гривень — є певна оплата.

Розмір винагороди визначає суд в межах 10% від хабара або завданої шкоди. У той же час виплата за донос не буде вище 3000 мінімальних заробітних плат — 12,5 млн гривень.

Крім усього іншого, цей закон звільняє викривачів корупції від юридичної відповідальності за повідомлення про можливі факти корупції, якщо вони виявилися помилковими. Говорити про хабарі, можна буде анонімно, ніхто не дізнається, проте все буде розглядатися, якщо вони стосуються конкретної людини, а також повинні містити дані, які можуть бути перевірені.

Як повідомляло видання "Коментарі" почти 24 тис. корупціонерів в Україні можуть повернутися на державну службу, оскільки реєстр корупціонерів закритий. Про це повідомляється на сайті сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів Opendatabot.

"Починаючи з 14 серпня 2018 року списки корупціонерів публікували на порталі відкритих даних кожні 7-10 днів. Останній раз дані оновлювалися 25 червня 2019 року"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!