Головна Новини Політика внутрішня політика Генпрокуратури в Україні більше немає: сьогодні почав роботу Офіс генпрокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокуратури в Україні більше немає: сьогодні почав роботу Офіс генпрокурора

У рамках реформи органів прокуратури Генеральну прокуратуру України трансформували в Офіс генерального прокурора

2 січня 2020, 09:59 comments3838
Поділіться публікацією:
Генпрокуратури в Україні більше немає: сьогодні почав роботу Офіс генпрокурора

Відсьогодні в Україні розпочав роботу Офіс генерального прокурора, який створено у рамках реформи замість Генеральної прокуратури України. Таку дату затвердив наказ №351 від 23 грудня 2019 року, що опублікований в газеті "Голос України" за підписом генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Закон щодо реформи органів прокуратури передбачає, що генпрокурор має право ліквідовувати та реорганізовувати окружні та обласні прокуратури. Крім того, відсьогодні ліквідуються військові прокуратури, однак за необхідності генпрокурор зможе створювати спеціалізовані прокуратури. Загальний прокурорський штат зменшено на 5 тис (з 15 тис до 10), зарплату підвищено з 12 до 15 прожиткових мінімумів, а розмір премії прокурора обмежено до 25%. Тимчасово, до 1 вересня 2021 року, зупинена робота кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Одна з головних завдань реформи органів прокуратури – переатестація, що також прописано у законі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ГПУ оголосила підсумки другого етапу переатестації прокурорів. Так, після тестування до третього етапу допустили 96% прокурорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!