Головна Новини Політика внутрішня політика Кулеба пропонує ввести в Україні мораторій на тупість
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба пропонує ввести в Україні мораторій на тупість

Дмитро Кулеба виступає проти мораторію на експорт необробленої деревини, але за мораторій на тупість в країні

2 січня 2020, 14:13 comments2105
Поділіться публікацією:
Кулеба пропонує ввести в Україні мораторій на тупість

Замість заборони на імпорт кругляка в Україні повинні ввести заборону на тупість. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, він проти мораторію на будь-які експортні операції з ЄС, і так вийшло, що в Україні у ряді сфер економіки і політики домінувала або корупція, або тупість.

“Тому я виступаю за мораторій на "тупняк", а не кругляк", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, в ході комплексу заходів щодо припинення незаконного вивезення деревини з України правоохоронці спільно з прикордонниками і представниками Роздільнянського лісництва Одеській області викрили схему, за якою зловмисники переправляли в Румунію ліс. У вересні 2016 року в Державному агентстві лісових ресурсів заявили, що за перше півріччя обсяги незаконної вирубки лісів збільшилися більш ніж на третину порівняно з відповідним періодом 2015 року.

Крім того, ми писали про те, що підприємці з Київської області відправляли в Європу якісну деревину під виглядом відходів деревообробки і паливної деревини, фальсифікуючи дані в документах для митного огляду. З початку 2017-го зловмисники намагалися вивезти за такою схемою більше сотні залізничних вагонів з деревиною. За інформацією СБУ, з 1 січня 2017 року введено повну заборону на експорт лісоматеріалів в необробленому вигляді терміном на 10 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!