Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук вплинув на розстановку сил серед олігархів, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук вплинув на розстановку сил серед олігархів, - експерт

На виборах у Верховну Раду-2019 Медведчук влаштував Ахметову справжній "Сталінград", - Васильківський

9 січня 2020, 13:40 comments1625
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук вплинув на розстановку сил серед олігархів, - експерт

За підсумками 2019 року серйозно змінилася розстановка сил серед українських олігархів, пише у своїй колонці "2019: Успіхи і провали української олігархії" на сайті "Кореспондент" журналіст Микола Васильківський.

"За підсумками "року виборів" — коли Україна в 2019 вибирала і президента, і депутатів Верховної Ради – вплив олігархів на українську політику серйозно змінився. Найбільшу роль у тому, що розстановка сил серед топ-гравців змінилася, зіграли такі постаті, як Володимир Зеленський і Віктор Медведчук", — пояснює журналіст.

Васильківський звертає увагу, що такі олігархи, як Рінат Ахметов та Вадим Новінський за підсумками 2019 року залишилися без політичного представництва у владі.

"А в цілому статистика свідчить, що українська металургія входить в "чорну смугу". І в цій ситуації Ахметов і Новинський залишилися ще й без політичного прикриття. Всі політичні інвестиції олігархів пішли прахом. Спочатку Порошенко не зміг переобратися в президенти, а нова адміністрація на чолі з Зеленським анулювала формули "Роттердам" і "Дюссельдорф", що приносили величезні прибутки компаніям Ахметова", — нагадує автор.

Микола Васильківський підкреслює, що проекти "Опозиційний блок" і партія Ляшка, які асоціюють з Ахметовим і Новинським, програли, тому на опозиційному полі сьогодні домінує "Опозиційна платформа — За життя".

"А на парламентських виборах у липні 2019 року Віктор Медведчук влаштував Ахметову справжній політичний "Сталінград", — описує ситуацію журналіст.

"Та спільний проект Ахметова-Новинського-Коломойського під назвою "Опозиційний блок" з Євгеном Мураевым як №1 списку, і Радикальна партія Олега Ляшка програли вибори, тому на опозиційному полі сьогодні домінує "Опозиційна платформа – За життя" Медведчука", — приходить до висновку журналіст Микола Васильківський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!