Скандальный чиновник Густєлєв рветься до влади у столиці, - ЗМІ

Глава "Київавтодору" хоче стати заступник мера Києва

Глава "Київавтодору" Олександр Густєлєв, який раніше був фігурантом декількох кримінальних проваджень, збирається зайняти крісло голови Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє портал "ГолосUA" з посиланням на ряд ЗМІ.

У матеріалі йдеться про те, що імена Густєлєва, а також його колишнього заступника Валентина Осипова пов'язані зі справами про корупцію. Мовляв, в результаті їх дій у столичній скарбниці нібито не дорахувалися півмільярда гривень. ЗМІ оприлюднили короткий список того, в чому звинувачували Густєлєва і Осипова, зокрема – подробиці однієї з кримінальних справ у їх відношенні. З матеріалів справи ясно, що Осипов ще в 2017 році, будучи заступником голови комунальної корпорації "Київатодору", міг створити "злочинну групу", яка нібито під прикриттям Густєлєва могла привласнити кошти столичного бюджету, виділені на утримання і ремонт міських доріг і мостів. "Так, по одному з епізодів, "Київавтодор" уклав договори на 37 млн гривень, однак майже третина цієї суми - 11 млн гривень - була виведена на підставну фірму та переведена у готівку", - пише "ГолосUA". Тоді Осипов визнав свою провину, а справу передали в прокуратуру і Шевченківський суд.

Серед інших кримінальних проваджень, про які пишуть журналісти-розслідувачі, - крадіжка чиновниками "Київавтодору" грошей на ремонт вулиці Алма-Атинській. "У 2018 році правоохоронці викрили масштабну аферу, в результаті якої було "освоєно" 320 мільйонів бюджетних гривень. Всього за цей рік щодо чиновників було відкрито чотири кримінальні провадження", - йдеться в матеріалі. Журналісти припускають, що держслужбовці могли присвоїти гроші, які повинні були піти на ремонт столичної інфраструктури.

За інформацією ЗМІ, Олександр Густєлєв тепер хоче стати заступником голови Київської міської державної адміністрації. І нібито мер Віталій Кличко "йому таку можливість забезпечив".