Головна Новини Політика внутрішня політика Скандальный чиновник Густєлєв рветься до влади у столиці, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальный чиновник Густєлєв рветься до влади у столиці, - ЗМІ

Глава "Київавтодору" хоче стати заступник мера Києва

14 січня 2020, 13:10 comments3056
Поділіться публікацією:
Скандальный чиновник Густєлєв рветься до влади у столиці, - ЗМІ

Глава "Київавтодору" Олександр Густєлєв, який раніше був фігурантом декількох кримінальних проваджень, збирається зайняти крісло голови Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє портал "ГолосUA" з посиланням на ряд ЗМІ.

У матеріалі йдеться про те, що імена Густєлєва, а також його колишнього заступника Валентина Осипова пов'язані зі справами про корупцію. Мовляв, в результаті їх дій у столичній скарбниці нібито не дорахувалися півмільярда гривень. ЗМІ оприлюднили короткий список того, в чому звинувачували Густєлєва і Осипова, зокрема – подробиці однієї з кримінальних справ у їх відношенні. З матеріалів справи ясно, що Осипов ще в 2017 році, будучи заступником голови комунальної корпорації "Київатодору", міг створити "злочинну групу", яка нібито під прикриттям Густєлєва могла привласнити кошти столичного бюджету, виділені на утримання і ремонт міських доріг і мостів. "Так, по одному з епізодів, "Київавтодор" уклав договори на 37 млн гривень, однак майже третина цієї суми — 11 млн гривень — була виведена на підставну фірму та переведена у готівку", — пише "ГолосUA". Тоді Осипов визнав свою провину, а справу передали в прокуратуру і Шевченківський суд.

Серед інших кримінальних проваджень, про які пишуть журналісти-розслідувачі, — крадіжка чиновниками "Київавтодору" грошей на ремонт вулиці Алма-Атинській. "У 2018 році правоохоронці викрили масштабну аферу, в результаті якої було "освоєно" 320 мільйонів бюджетних гривень. Всього за цей рік щодо чиновників було відкрито чотири кримінальні провадження", — йдеться в матеріалі. Журналісти припускають, що держслужбовці могли присвоїти гроші, які повинні були піти на ремонт столичної інфраструктури.

За інформацією ЗМІ, Олександр Густєлєв тепер хоче стати заступником голови Київської міської державної адміністрації. І нібито мер Віталій Кличко "йому таку можливість забезпечив".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/728174
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!