Головна Новини Політика внутрішня політика В ДАБІ призначили керівника без потрібної кваліфікації, який міг навмисно провалити роботу, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

В ДАБІ призначили керівника без потрібної кваліфікації, який міг навмисно провалити роботу, - експерт

В архітектурно-будівельній інспекції після аудиту главу відомства Олену Костенко запідозрили в порушеннях і "навмисно проваленій роботі"

15 січня 2020, 08:10 comments2265
Поділіться публікацією:
В ДАБІ призначили керівника без потрібної кваліфікації, який міг навмисно провалити роботу, - експерт

У Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ) нещодавно провели аудит діяльності за останні роки, який виявив видачу "сліпих ліцензій". В результаті цієї перевірки інспектори призупинили видачу дозвільних документів. Проте експерти вважають, що ліцензії почнуть видавати "заднім числом". Про це у блозі на "Цензор.НЕТ" розповів член Української академії архітектури Віктор Глеба.

Експерт вважає, що голова ДАБІ Олена Костенко "навмисно провалила роботу" з реєстрації земель Міносвіти, і її діяльність нібито стала причиною забудов земель освіти і науки. Тепер, будучи в складі ДАБІ, вона "активізує схеми і повертає скандальних чиновників під виглядом реформ".

"Землі шкіл та садочків, університетів та профтехучилищ знаходяться досі у реєстрах житлово-громадської забудови і не мають кодів за освітніми видами використання", — пише Віктор Глеба, називаючи дії чиновників свідомим зловживанням службовим становищем в інтересах забудовників.

Експерт також вказує, що Костенко не повідомила архітектурно-будівельну спільноту про оновлений склад Ліцензійної комісії і нові процедури видачі ліцензій. А радники Костенко, за його інформацією, займалися корупційною касою будівельних схем.

"Під гаслами реформ ДАБІ деякі намагаються просунути своїх людей і контролювати "ринок", — пише експерт. — Нова команда може забезпечувати забудовників і дозволяти зводити будівлі з порушеннями чинних державних будівельних норм, проводячи це через Дозвільну комісію на чолі з Олександром Сергієнко. У цьому їм може допомогти ще один "новий старий" радник Олени Костенко — Юрій Товстуха".

Глеба вказує, що колишнє керівництво в особі ДАБІ Сергія Кузьміна та заступників видавали дозволи на будівництво, де ігнорувалися норми ДБН по прибудинковій території, а пожежні та санітарні норми і зовсім не перевірялися. За словами експерта, обсяг корупційної складової в будівництві може досягати 1 млрд доларів.

"За фактом 1,5 млн кв. м/рік х 20 $ = 30 млн $/рік — тільки за введення в експлуатацію житлової нерухомості. Ще треба порахувати вартість підготовчих та дозвільних процедур і витрат на інспекторів будівельного контролю", — зазначає експерт. За його словами, під керівництвом Олени Костенко апарат ДАБІ з початку року не видав жодного дозволу або сертифіката. Термін розгляду заяв пройшов, а сама чиновниця проводить аудит і конкурсні процедури, які Глеба називає сумнівними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!