Чиновникам різко збільшили зарплати, щоб вони не крали

Гончарук вважає, що робота чиновників повинна добре оплачуватися, щоб у них не було спокуси красти

За допомогою значного підвищення оплати праці представникам влади, уряд відійшов від тіньових схем. Так у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив різке підвищення зарплати чиновникам.

Гончарук зазначив, що в Україні протягом тривалого періоду чиновники отримували кілька тисяч гривень, і в цей же час в конвертах отримували значні суми, або ж за тіньовими схемами крали десятки і сотні мільйонів доларів.

“Політики не потребували високої зарплати, їм було зручно грабувати країну і прибіднятися перед українцями, зараз ми припинили цю практику відкатів і тіньових схем" – зазначив політик.

зарплата народного обранця зараз становить 65 тисяч гривень, а також що парламент має навести порядок з цими засобами, тому що нардепи зобов'язані звітувати перед бухгалтерією, на що вони їх витратили.

Раніше колишній віце-прем'єр, міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив про те, що з 1 січня 2020 року депутатам Верховної Ради і працівникам міністерств збільшили зарплату від 2 до 5 разів і тепер вона складе більше 100 тис. грн.