Стало відомо, коли почнеться розшифровка чорних скриньок збитого літака "МАУ"

Наступного тижня до Києва повинні будуть доставити бортові самописці збитого під Тегераном літака "МАУ"

У Києві 20 січня почнеться розшифровка чорних скриньок українського літака авіакомпанії "МАУ", який був збитий під Тегераном. Про це розповів директор "КНІІ" судових експертиз Олександр Рувін, пишет "ТСН".

За його словами, наразі вирішується питання доставки бортових самописців на територію України.

"15 січня в країну прибуде глава авіаційних властей Ірану, крім того, іранські влади до 19 січня повинні передати українській стороні останки тіл наших громадян, які загинули в авіакатастрофі", - сказав він.

Нагадаємо, 8 січня в "Боїнг" української авіакомпанії "МАУ" зі 176 людьми на борту, який тільки набирав висоту після зльоту з іранського Тегерана потрапила ракета, літак звалився на землю і вибухнув. На жаль, нікому вижити не вдалося. На борту повітряного судна в той момент був український екіпаж, який складався з 9 осіб.

Глава відділу розслідування пригод Організації цивільної авіації розповів про те, хто буде розшифровувати чорні ящики. Спочатку передбачалася, що бортові самописці будуть відправлені до Франції, але незабаром це рішення було змінено, розшифровкою займеться Україна.

Як повідомляло видання "Коментарі", 14 січня президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розповів про те, хтовинен у тому, що сталося з українським повітряним судном в Тегерані. За його словами, іранська влада повинні були зарити повітряний простір, однак не зробили цього, тим самим порушили міжнародне угоду.