Головна Новини Політика внутрішня політика Хто може стояти за новою главою ДАБІ, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто може стояти за новою главою ДАБІ, - ЗМІ

Журналісти висловили припущення, хто може просувати по службі екс-начальника управління МОН Олену Костенко до архітектурної інспекції

15 січня 2020, 14:05 comments2015
Поділіться публікацією:
Хто може стояти за новою главою ДАБІ, - ЗМІ

В кінці грудня у Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ) з'явився новий керівник, яким стала екс-начальник одного з управлінь МОН Олена Костенко. У тому, хто може стояти за призначенням 32-річного юриста на такий високий пост, розбиралося видання Gazeta.ua.

Журналісти-розслідувачі повідомляють, що у ЗМІ стали з'являтися різні дані, хто стоїть за призначенням Олени Костенко. За однією з версій, чиновник — протеже одеських бізнесменів братів Горових. Цю версію висловив блогер Сергій Іванов, правда, не підкріпивши свої слова доказами. Хоча, як пише видання, цікавий той факт, що після літньої зустрічі Юрія Горового, Андрія Вавріша й Андрія Богдана в Сен-Тропе компанії з орбіти Вавріша нібито отримали низку дозволів ДАБІ на будівництво висоток у столиці. "Тому звинувачення Іванова цілком можуть грати на руку ряду зацікавлених осіб, яких "посунули" з приходом Костенко на посаду", — пише Gazeta.ua.

Ще одне припущення озвучив екс-заступник головного архітектора Києва часів Омельченка і Черновецького Віктор Глеба. Він раніше неодноразово заявляв, що працював з попередником Костенко Олександром Кудрявцевим, якого звільнили. За версією Глеби, лобіювати призначення Костенко міг і керівник будівельної компанії Edelburg Development і екс-начальник ДАБІ Києва Сергій Кучер. Однак розслідувачі Gazeta.ua засумнівалися в достовірності цього посилу і пишуть, що "автори припущення цілком можуть бути зацікавленими у поширенні сумнівних відомостей про призначення Костенко".

Третя версія ЗМІ – мовляв, поява Костенко в ДАБІ може бути обумовлена зв'язками з Арсенієм Яценюком і Арсеном Аваковим. "Аваков очолював силовий блок за квотою Яценюка, а Костенко раніше була помічницею екс-прем'єра, де займалася антикорупційною експертизою документів", — повідомляє видання.

Зараз Олена Костенко — перший заступник ДАБІ і одночасно виконує обов'язки керівника. Незабаром уряд обіцяє провести конкурс на посаду голови ДАБІ, результати якого, за інформацією Gazeta.ua можуть показати, чи є достовірною якась з перерахованих версій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!