Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук не допустить спекулянтів до земельної «годівниці», - Чорновіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук не допустить спекулянтів до земельної «годівниці», - Чорновіл

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук - один з небагатьох політиків України, який послідовно виступає проти відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні

15 січня 2020, 17:37 comments1299
Поділіться публікацією:
Медведчук не допустить спекулянтів до земельної «годівниці», - Чорновіл

Як зазначає політолог Тарас Чорновіл, народні депутати від "Опозиційної платформи – За життя" намагаються знайти в законі про відкриття ринку землі механізми, які не дозволять зацікавленим особам і спекулянтам скупити землю.

При цьому, за словами Медведчука, пропозиція фракції "Слуга народу" про зміну регламенту є спробою перекреслити право законодавчої ініціативи для парламентаріїв.

"У партії влади і в монобільшості в парламенті є своя лінія поведінки. Вони пропонують внести зміни до регламенту, якими, по суті, хочуть перекреслити право законодавчої ініціативи нардепів, передбачене Конституцією, а також спростити процедуру прийняття рішень про зміни у законодавство. Ми, безумовно, виступаємо проти цих змін у закон", — сказав опозиціонер.

Політик впевнений, що це робиться для спрощення процедури прийняття будь-якого закону при наявності парламентської більшості.

Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук заявляв, що законопроект про ринок землі не може бути винесений на розгляд у другому читанні, поки документ не розглянуто в комітеті з питань аграрної та земельної політики, як того вимагає регламент Верховної Ради і українське законодавство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!