Головна Новини Політика внутрішня політика Скандальний еколог Мальований готується очолити Державну екологічну інспекцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальний еколог Мальований готується очолити Державну екологічну інспекцію

Начальник управління екології та природних ресурсів Київської міськдержадміністрації Андрій Мальований, за даними ЗМІ, може очолити Державну екологічну інспекцію

15 січня 2020, 19:34 comments2097
Поділіться публікацією:
Скандальний еколог Мальований готується очолити Державну екологічну інспекцію

Столичний чиновник вже подав декларацію про доходи за 2018 рік до Національного агентства по запобіганню корупції, пише видання "Стопкор".

"Відразу ж впадає в очі, що потенційний чиновник категорії А є бездомним. Так, кандидат не задекларував жодної житлової нерухомості — ні власної, ні орендованої", — пишуть журналісти.

Автори матеріалу зазначають, що Мальований вказав у декларації річну зарплату в розмірі 257 тис. грн. Його дружина Олена, яка є підприємцем, за рік заробила майже 650 тис. грн.

У той же час, чиновник з дружиною, у яких двоє дітей, задекларували елітні автомобілі, додають журналісти. Так, у декларації вказано Volkswagen Touareg 2011 р. в. і кросовер Peugeot 3008 2018 р. в., пишуть ЗМІ. А в декларації від квітня 2019 року вказаний Volkswagen Touareg 2017 р. в., ринкова вартість якого становить 1,5-1,8 млн грн.

За інформацією журналістів, Олені Мальованій належить 50% статутного капіталу ТОВ "Будінвестгруп", яке фігурує у кримінальній справі №758/14602/19. У листопаді 2019 р. Подільський районний суд Києва за клопотанням прокурора заарештував нібито самовільно захоплену компанією земельну ділянку. На цій землі, за версією слідства, забудовник почав незаконні будівельні роботи без відповідної проектно-земельної документації.

Олені Мальованій також належить ТОВ "Сіті Інсайт", яке, за даними ЗМІ, є фігурантом кримінальної справи №591/ 3382/18 про нібито пособництво в дачі хабарів у профільному Міністерстві.

За словами авторів матеріалу, при потуранні Мальованого в КМДА реалізується схема приховування знищення понад 1100 га зелених зон від жителів столиці.

Крім того, згідно з даними системи YouControl, Андрій Мальований одночасно з роботою в КМДА нібито керував КП по утриманню зелених насаджень Солом'янського району Києва, пишуть журналісти. Це комунальне підприємство фігурує у кримінальній справі про розкрадання держкоштів.

За інформацією журналістів, Державну екологічну інспекцію мав очолити Єгор Фірсов, який в кінці листопада 2019 р. був призначений в. о. голови відомства. Але, як пишуть ЗМІ, конкурс навмисне "злили" під Андрія Мальованого. За словами нардепа від парламентської фракції "Слуга народу" Ольги Василевської, після призначення Мальованого про екологію нібито можна забути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!