Головна Новини Політика внутрішня політика Кулеба не може прожити на 50 тисяч гривень на місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба не може прожити на 50 тисяч гривень на місяць

Політики продовжують скаржитися, що їм дуже мало платять

22 січня 2020, 08:57 comments3662
Поділіться публікацією:








Кулеба не може прожити на 50 тисяч гривень на місяць

Віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба минулого місяця отримав зарплату 50 тисяч гривень, проте йому цього не вистачає, і він змушений витрачати свої заощадження, пише Deutsche welle.

За його словами, справедливою була б та зарплата, яка дозволила б йому забеспечувати сім'ю, яка гідно оплачувала йому всі його зусилля на зайнятій посаді.


Раніше міністр освіти і науки Новосад Ганна розповіла, що їй зарплати в 36 тисяч гривень вистачить, щоб нормально прожити, проте цих коштів мало, щоб робити якісь заощадження, відкладати на пенсію.

В кінці грудня міністр юстиції України Денис  Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата, і якщо її не піднімуть до 80 тисяч, то надовго його не вистачить. За словами чиновника, він змушений витрачати гроші, отримані на попередній роботі.

Як повідомляло видання "Коментарі", мінімальна заробітна плата в Україні зросте на 550 грн. У проекті бюджету-2020 закладається підвищення мінімальної зарплати до 4 723 грн. У порівнянні з нинішньою "мінімалкою" (2019 року), що становить 4 173 грн.

21 січня народний депутат Олексій Гончаренко вніс до Верховної Ради документ, яким запропонував знизити зарплату народним обранцям до 9446 гривень. В своєму Telegram-каналі він написав, що щомісячний оклад нардепів повинен становити два прожиткових мінімуми, а зарплата – не більше двох мінімальних зарплат.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!