Головна Новини Політика внутрішня політика Державник думає про наступні покоління, політик – про вибори, а гравці КВК - не думають і не роблять, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Державник думає про наступні покоління, політик – про вибори, а гравці КВК - не думають і не роблять, - політолог

Нинішня влада не може вирішувати масштабну проблему зносу житлово-комунальної інфраструктури і тому аварії, подібні прориву труби біля Ocean Plaza, будуть продовжуватися

22 січня 2020, 19:00 comments1717
Поділіться публікацією:
Державник думає про наступні покоління, політик – про вибори, а гравці КВК - не думають і не роблять, - політолог

"Справжній державний діяч не чекає, поки прийде хвороба – а пропонує рецепти, як лікувати, ще на підході. Причому, пропонує працюючу конкретику, а не бла-бла-бла. Втім, нинішня влада навіть на це нездатна", — констатує у своєму блозі політичний аналітик Олексій Калініченко.

За його словами, українська еліта тільки один раз пропонувала стратегічний проект комплексного вирішення інфраструктурної проблеми. Мова йде про "Комітет-2005", який ініціював нинішній глава політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

"Медведчук, який займав посаду першого віцеспікера, передбачав, що перші проблеми з інфраструктурою почнуться в 2005 році – і запропонував підійти до цього моменту підготовленими. Ідея "Комітету-2005" полягала в тому, щоб зрозуміти, які проблеми загрожують Україні через знос інфраструктури — розробити план ремонту і заміни тепломереж, водопроводу etc для всієї України", — пише аналітик.

Калініченко зазначив, що був запропонований повноцінний план щодо запобігання інфраструктурній кризі, який передбачав список необхідних дій, залучення спеціалістів, а також фінансування.

Експерт зазначив, що ситуація з київським торговим центром Ocean Plaza, який залило окропом через прорив труби опалення, показує, що прогнози Медведчука починають збуватися.

"Власне, трагедія Алчевська, яка розпочалася вже наступного 2006 року, на ділі показала, наскільки він був правий. І на прикладі тієї ж Ocean Plaza ми бачимо, як прогнози Медведчука збуваються на наших очах – але біда в тому, що при владі люди, які просто нездатні вирішувати завдання такого масштабу. До речі, це хороший критерій, щоб оцінювати професіоналізм влади", — переконаний політичний аналітик.

Резюмуючи, Калініченко запропонував переформулювати афоризм Джеймса Фрімана Кларка: "Державний діяч думає про наступні покоління, політик – про наступні вибори, а "зелені" гравці КВК – взагалі ні про що не думають і нічого не роблять".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!