Головна Новини Політика внутрішня політика Влада через псевдоконкурс «завела» в ДАБІ колишню помічницю Яценюка, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада через псевдоконкурс «завела» в ДАБІ колишню помічницю Яценюка, - експерт

Конкурс на керівника Державної архітектурно-будівельної інспекції виграла Олена Костенко, яка нібито є фігуранткою кількох корупційних справ у зв'язку зі своєю попередньою роботою в Міністерстві освіти

23 січня 2020, 14:30 comments3652
Поділіться публікацією:
Влада через псевдоконкурс «завела» в ДАБІ колишню помічницю Яценюка, - експерт

Експерт в галузі містобудування, член Української академії архітектури Віктор Глеба звернув увагу, що проголосувала за її призначення і колишня помічниця експрем'єра Арсенія Яценюка Наталія Козловська, яка була відсторонена від роботи в комісії розпорядженням прем'єр-міністра.

"Слуги народу" вже вирішили, хто буде переможцем конкурсу на голову корупційної ДАБІ. Раніше Прем'єр-міністр всіх "прокатив" розпорядженням про усунення одного з членів конкурсної комісії — людини з команди Яценюка — Наталії Козловської. Тим не менш, після свого відсторонення вона проголосувала за кандидатуру Олени Костенко, яка раніше працювала помічницею того ж Яценюка. Ось так завели свою людину спочатку на першого заступника голови ДАБІ, що згодом дало їй можливість успішно взяти участь у конкурсі і на самого керівника ДАБІ", — констатував експерт.

За словами Глеби, конкурс на посаду глави ДАБІ було проведено з порушенням законодавства. Однак Офіс генпрокурора, Національне антикорупційне бюро, Держбюро розслідувань і Нацагентство по запобіганню корупції на це нібито не реагують.

"Не дивно — Офіс президента рулить і Корнієнко, голова партії Слуга народу, керує вже корупційними потоками від СС-3 і СС-2 (класи ризику в будівництві), поставивши людину попередньої влади на схеми відкатів", — пише експерт.

Глеба також закликав Кабмін негайно розглянути пропозиції групи експертів у сфері містобудування, провести аудит ДАБІ та розслідування діяльності нинішніх топ-чиновників, "смотрящих" і лобістів великих забудовників.

"Держархбудінспекція друкує дозволи і декларації на будівництво, і сама себе перевіряє 7 років, але ніхто не хоче навіть прочитати, що писала група з реформування галузі містобудування — всім потрібні гроші, а не механізми. Кабмін так і не розглянув наші пропозиції. Гончарук обіцяв звільнити корупціонерів, але закрив очі на те, що усунута ним член конкурсної комісії проголосувала і домоглася того, щоб її колега повернула братів Горових до фінансових потоків чорної готівки ДАБІ", — резюмував експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/729975
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!