Експеримент з передачею "Укрзалізниці" призведе до катастрофи, – Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук вважає, що передача «Укрзалізниці» в управління німецькій Deutsche Bahn, яку запропонував прем'єр-міністр Олексій Гончарук, може завдати серйозної шкоди Україні

"Випадок дійсно "безпрецедентний" навіть для досить багатої на дивні управлінські рішення України. Такого ще не було, щоб цілу підгалузь країни, яка має стратегічне значення, передали в управління іноземній компанії. Очевидно, саме для цього Гончаруку дали ще один шанс", – обурився депутат.

Медведчук не виключив, що таке нестандартне рішення влади не буде останнім. За його словами, українське керівництво ще ніколи не було таким некомпетентним і економіка країни може цього не пережити.

"Після такого "мудрого" управлінського рішення нас явно чекає ще чимало масштабних нововведень від Гончарука. Питання тільки в тому, як українська економіка їх переживе. Кожен день перебування нинішнього уряду у владі веде Україну до катастрофи. Країну треба рятувати, і рятувати терміново – вже сьогодні. Завтра буде пізно", – додав Медведчук.

Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук заявив, що заява Гончарука про відставку є цинічним і дешевим піар-ходом. Крім того, на думку нардепа, головною загрозою національній безпеці України є непрофесіоналізм влади.