Головна Новини Політика внутрішня політика Рада попередньо схвалила скорочення депутатів до 300 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада попередньо схвалила скорочення депутатів до 300 осіб

Рада схвалила скорочення чисельності нардепів до 300

4 лютого 2020, 13:30 comments2511
Поділіться публікацією:
Рада попередньо схвалила скорочення депутатів до 300 осіб

Парламент попередньо схвалив зміни до Конституції, які передбачають скорочення кількості депутатів парламенту до 300. За таке рішення проголосували 236 народних обранця, пише "ТСН".

Згідно з новими змінами, число нардепів буде знижено з 450 до 300 осіб, крім того, планується закріпити в Конституції пропорційну виборчу систему.

Також планується прописати вимогу про володіння державною мовою для народного депутата України та виключити з тексту статті принципи загального, рівного і прямого виборчого права, яке здійснюється шляхом таємного голосування, оскільки це дублює статтю 71.

Як повідомляло видання "Коментарі", 30 серпня президент України Володимир Зеленський пропонував зменшити конституційний склад Верховної Ради України до 300 народних депутатів.

Згідно президентської законодавчої ініціативи, виборча система повинна бути суто пропорційною.

Нагадаємо, у процесі децентралізації влади планують скоротити майже вдвічі кількість депутатів місцевих рад. Заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що з приблизно 100 тис. депутатів місцевих рад мають намір залишити близько 60 тис. Опитані виданням "Коментарі" експерти не вважають подібне скорочення виправданим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!