Головна Новини Політика внутрішня політика «Опозиційна платформа ‒ За життя» виступила проти знищення пам'яті про Велику Вітчизняну війну
commentss НОВИНИ Всі новини

«Опозиційна платформа ‒ За життя» виступила проти знищення пам'яті про Велику Вітчизняну війну

Партія ОПЗЖ розкритикувала владу і радикалів за знищення пам'яток

5 лютого 2020, 12:12 comments1634
Поділіться публікацією:
«Опозиційна платформа ‒ За життя» виступила проти знищення пам'яті про Велику Вітчизняну війну

Влада і радикали діють спільно, знищуючи священну для українців пам'ять про Велику Вітчизняну війну, про героїзм тих, хто звільнив не тільки Україну, а й всю Європу від коричневої чуми, йдеться в заяві партії "Опозиційна платформа ‒ За життя".

"Міністерство культури, очолюване Бородянським, відмовилося внести в Державний реєстр нерухомих пам'яток України пам'ятник легендарному радянському воєначальнику Георгію Жукову в Харкові. А в Одесі активісти демонтували останній барельєф маршалу Жукову. Останній, бо 31 жовтня 2019 року націоналісти демонтували пам'ятний знак Маршалу Перемоги, встановлений на вулиці Канатній, причому зроблено це було з схвалення влади. "Опозиційна платформа – За життя" вже заявляла, що в Одесі "саме призначені Зеленським, підлеглі йому і виконують його розпорядження люди знищили пам'ятний знак, на який не піднялася рука у Порошенка і Саакашвілі"", ‒ наголошується в заяві партії.

"Тепер в Україні на честь Георгія Жукова заборонено називати вулиці і проспекти. А ось в честь пособників нацистів можна. У Львові вулиця названа ім'ям ініціатора формування дивізії СС "Галичина" Володимира Кубиевича. І це не перший випадок відкритої героїзації українців, які служили у військах СС. Досить згадати меморіальну дошку в Калуші гауптштурмфюреру СС Дмитру Палієву, численні акції націоналістів, що прославляють Бандеру і Шухевича", ‒ підкреслили в ОПЗЖ.

У партії зазначили, що це не дивує, оскільки "закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки" так активно використовується націоналістами та ідейно пов'язаними з ними чиновниками в своїх інтересах, що навіть його назва виконавці скоротили до вельми красномовного ‒ "закон про декомунізацію"".

У ОПЗЖ впевнені: позиція української влади і президента, спрямована на загравання з профашистськими радикалами,  викликала тільки обурення не тільки  у більшості українських громадян, але і засудження світової спільноти.

"Втім, чого чекати від держави, президент якого на міжнародному рівні заявляє: "Польща і польський народ першими відчули на собі змову тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту"" ‒ наголосили в політсилі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!