Головна Новини Політика внутрішня політика Податківець часів Януковича Атаманюк просуває свої «схеми» на митниці, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Податківець часів Януковича Атаманюк просуває свої «схеми» на митниці, - ЗМІ

Колишній перший заступник головного управління податкової міліції ДПС України (до 2015 року) Юрій Атаманюк нібито пропонує на керівні посади в Державну митну службу людей зі свого оточення для посилення впливу у відомстві

6 лютого 2020, 14:24 comments3500
Поділіться публікацією:
Податківець часів Януковича Атаманюк просуває свої «схеми» на митниці, - ЗМІ

Згідно з інформацією високопосадовця Кабінету міністрів, Атаманюк хоче повернутися на службу і нібито веде переговори про своє призначення першим заступником голови Державної митної служби, пише видання "Апостроф".

Журналісти стверджують, що Атаманюк вже провів зустрічі з людьми, які "впливають на уряд і можуть переконати" голову відомства Максима Нефьодова призначити його своїм заступником. Однак той виступає проти кандидатури колишнього податківця. Автори матеріалу стверджують, що Атаманюк був "мозковим центром" оточення ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка. Колишні чиновники разом нібито створювали схеми фіктивного податкового кредиту і повернення ПДВ, а також канали виведення коштів в офшори і конвертаційні центри.

"Діючи за підтримки генерала Андрія Головача з прізвиськом "Кефір", вони створили розгалужену мережу конвертаційних центрів, через які переводилися в готівку гроші. З кожної операції такого "обналу" Головач і Атаманюк отримували піввідсотка, але загалом схема приносила сотні мільйонів в їхні кишені", — пише видання.

За версією слідчих Генпрокуратури, за допомогою схем Клименка з держбюджету було виведено 3,1 млрд гривень. Однак автори матеріалу стверджують, що ця сума була мінімум в три рази більше — не менше 10 млрд грн.

Крім того, Атаманюк вийшов "сухим з води" у так званій справі "діамантових прокурорів", пишуть журналісти. Постраждалий юрист Сергій Кисельов тоді заявив, що ініціатором обшуку, в ході якого і зникли ювелірні прикраси, був саме Атаманюк

До слова, Атаманюк, який підпадав під люстрацію, вже намагався повернутися у владу. У 2019 році він був одним з радників в. о. голови СБУ Івана Баканова. Політолог Кирило Молчанов переконаний, що поява таких людей в оточенні глави СБУ призведе до того, що суспільство стане асоціювати його з президентом, а самого главу держави перестануть вважати "новим обличчям".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!