Головна Новини Політика внутрішня політика Суд зобов'язав СБУ розслідувати голосування за закон про продаж землі як держзраду, - нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав СБУ розслідувати голосування за закон про продаж землі як держзраду, - нардеп

Шевченківський районний суд Києва за депутатським зверненням фракції «Опозиційна платформа ‒ За життя» зобов'язав СБУ розслідувати голосування за законопроект про ринок землі в першому читанні як кримінальне правопорушення

7 лютого 2020, 12:08 comments3926
Поділіться публікацією:
Суд зобов'язав СБУ розслідувати голосування за закон про продаж землі як держзраду, - нардеп

"Суд зобов'язав СБУ розпочати досудове розслідування щодо вчинення державної зради вищими посадовими особами держави. Тобто тими, хто проголосував за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення в першому читанні. Те, що сьогодні відбувається розгляд цього законопроекту у другому читанні, як раз говорить про те, що президент і його фракція в Раді ‒ депутати від "Слуги народу" ‒ роблять ще більший кримінальний злочин, йдуть шляхом зради національних інтересів України", – заявив народний депутат від ОПЗЖ Юрій Загородній.

Нардеп підкреслив, що, згідно з Конституцією, земля належить українському народу. І тому розпоряджатися нею може тільки народ, а не депутати.

"Влада, яка має захищати інтереси народу, зобов'язана запитати дозволу у громадян України, – що робити з цією землею. Однак вона ігнорує позицію і думку українців, тим самим здійснюючи злочин проти своїх громадян", – додав парламентарій.

Загородній наголосив, що партія "Опозиційна платформа ‒ За життя" вважає цей законопроект незаконним і антинародним.

"І тільки завдяки референдуму можна вирішити це питання", – переконаний Загородній.

Нардеп нагадав, що абсолютна більшість українців виступає проти продажу землі.

"Отже, сьогодні "Слуга народу" у Верховній Раді в меншості, а ми (ОПЗЖ) в більшості, тому що наша політична сила разом з українським народом", – пояснив Юрій Загородній.

Раніше голова політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук заявив, що політика влади щодо перетворення хліба в недоступний українцям продукт може боляче по ній вдарити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!