Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук сформує Уряд національного примирення
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук сформує Уряд національного примирення

На думку народного депутата Миколи Княжицького, високі рейтинги партії "Опозиційна платформа - За життя" на сході і півдні країни роблять вірогідним створення уряду "національного примирення"

10 лютого 2020, 15:55 comments3020
Поділіться публікацією:
Медведчук сформує Уряд національного примирення

Високий рейтинг ОПЗЖ робить цілком реальним створення Уряду національного примирення. Про це в ефірі ток-шоу "Говорить Великий Львів" заявив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький.

"Рейтинги говорять про те, що зараз у нас можуть вводити молдавський варіант, реалізований паном Козаком, який зараз в РФ відповідає нібито замість Суркова за так звану українську політику", – сказав парламентарій.

За словами Княжицького, якщо враховувати високий рейтинг партії "Опозиційна платформа – За Життя" не тільки на сході, але й на півдні України, то в нашій країні цілком ймовірно створення уряду "національного примирення".

Потім, прогнозує депутат, з цього уряду "викинуть патріотів", залишивши в ньому Віктора Медведчука і "Слугу народу".

Старший науковий співробітник Інституту стратегічних досліджень Валерій Кравченко, в свою чергу, вважає, що призначення Дмитра Козака куратором українського напрямку російської зовнішньої політики загрожує для Києва серйозними проблемами, враховуючи, що значна частина українського суспільства налаштована на примирення з росіянами.

Кравченко переконаний, що розмити "стійкість червоних ліній та національну ідентичність" українців в нинішніх реаліях нескладно.

"Дискурс з цього питання підживлює сам президент Володимир Зеленський: його новорічне звернення в дусі "яка різниця" дуже сприяє планам Козака. Точніше, його призначення на "українське питання" є варіантом реакції Путіна у намаганні допомогти нам розібратися, ким ми є", – заявляє експерт.

На думку Кравченка, президент РФ готує українцям нові очікування, завуальовані під щось дуже привабливе: дешевий газ, масштабні інвестиції, добробут для кожного, свободу вибору мови і релігії.

Крім того, експерт вважає, що етнічна карта меншин може бути використана, щоб поглибити кризу і загострити реакцію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!