Головна Новини Політика внутрішня політика Мало хто з глав АП запам'ятався умінням вирішувати стратегічні завдання, - Фомін
commentss НОВИНИ Всі новини

Мало хто з глав АП запам'ятався умінням вирішувати стратегічні завдання, - Фомін

Журналіст оцінив роботу Віктора Медведчука на посаді глави Апарату президента

12 лютого 2020, 17:36 comments1379
Поділіться публікацією:
Мало хто з глав АП запам'ятався умінням вирішувати стратегічні завдання, - Фомін

Роботу голови Офісу президента потрібно оцінювати, виходячи з того, якого рівня завдання стояли перед главою АП — і наскільки успішно йому вдавалося їх вирішувати. Так журналіст Олександр Фомін прокоментував новину про звільнення Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента.

За цим критерієм, пише Фомін, всіх глав АП можна розділити на три групи: технічні виконавці, майстри інтриги і політичні стратеги.

Олександр Фомін наводить приклади Бориса Ложкіна та Ігоря Райнина, які були типовими технічними фігурами. Порівняно з ними, наприклад, Дмитро Табачник претендував на роль політичного гравця, але не завжди успішно.

"А ось, наприклад, Дмитро Табачник, який керував АП з 1994 по 1996 роки, ніколи не бачив себе "технарем". Він успішно займався політичними інтригами, але хотів більшого. І хоча Табачник претендував на більше, ніж просто участь у політичній боротьбі, але взяти стратегічні вершини йому так і не вдалося", — підкреслив журналіст.

На противагу цьому, наводить приклад Олександр Фомін, такий політик як Віктор Медведчук на посаді глави Адміністрації президента запам'ятався саме вмінням вирішувати стратегічні завдання. Одна з таких задач — це політична реформа, яка актуальна до сих пір.

"І, навпаки, Віктор Медведчук на посаді глави АП показав вміння розв'язувати саме стратегічні завдання. Так ось простий приклад – журнал "Кореспондент" ще в 2017 році визнав, що ми всі живемо за правилами, які придумав Медведчук. Адже саме завдяки главі АП в 2004 році вдалося реалізувати політичну реформу, внаслідок чого Україна сьогодні є парламентсько-президентською республікою", — аргументує журналіст.

В якості ще одного прикладу Він наводить історію, як Медведчук успішно розв'язав в інтересах України міжнародну кризу через звинувачення США в продажу РЛС "Кольчуга" в Ірак під керівництвом Саддама Хуссейна.

"З числа стратегічних завдань можна згадати і успішне рішення міжнародного кризи через звинувачення у продажу РЛС "Кольчуга" в Ірак. Якщо б США тоді вдалося реалізувати свій план, то вони перетворили б Україну спочатку в країну-ізгоя, а потім встановили б зовнішнє управління", — пояснив журналіст Олександр Фомін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!