Головна Новини Політика внутрішня політика П'ять років з дня підписання Мінських угод: Віктор Медведчук підвів підсумки п'ятиріччя
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять років з дня підписання Мінських угод: Віктор Медведчук підвів підсумки п'ятиріччя

На думку Віктора Медведчука, дії української влади вказують на те, що мир на Донбасі навряд чи буде встановлений найближчим часом

14 лютого 2020, 18:00 comments1757
Поділіться публікацією:
П'ять років з дня підписання Мінських угод: Віктор Медведчук підвів підсумки п'ятиріччя

На сьогоднішній день наслідки підписання Мінських угод не викликають особливого ентузіазму і, що найголовніше, не дають впевненості в тому, що мирне врегулювання конфлікту, возз'єднання Донбасу і України можуть відбутися найближчим часом. Таку точку зору висловив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук, підводячи підсумки по закінченні п'яти років з моменту підписання угод.

Народний депутат нагадав, що п'ять років тому був присутній в Мінську на 17-годинних переговорах і добре пам'ятає складний клімат і напругу, які супроводжували переговори глав держав "нормандської четвірки".

"Це був третій документ з числа так званих "мінських угод". Перший був підписаний 5 вересня 2014 року, і він називався "Протокол за підсумками Тристоронньої зустрічі контактної групи з реалізації мирного плану президента Порошенка і ініціатив президента Росії Путіна". Другим був меморандум від 19 вересня про розмежування сил і про лінії дотику з перерахуванням тих пунктів, по яких проходила ця лінія дотику, і він був підписаний 19 вересня. І третім був комплекс заходів щодо виконання мінських угод, фундаментом і основою яких було те, що було підписано 5 і 19 вересня 2014 року", — розповів Медведчук.

За словами політика, 17 лютого 2017 року Рада безпеки ООН затвердила резолюцію, якою повністю були закріплені і зафіксовані Мінські угоди.

"Після цього були спроби прийняття окремих законів. Одні прийняли – не діє, інші не змогли прийняти, треті взяли, але не підписали, не ввели в дію. І ось ця катавасія, такий калейдоскоп подій, спрямований на мирне врегулювання, триває до сьогоднішнього дня. З останніх документів треба назвати, безумовно, Паризьке комюніке 9 грудня минулого 2019 року", — підкреслив Медведчук.

В цілому ж, на думку лідера "ОПЗЖ", підписання Мінських угод стало історичною подією, оскільки його оцінили практично всі світові лідери і у всіх столицях. Мовляв, документ зупинив кровопролиття і припинив активну фазу бойових дій на Донбасі.

"Ну, а якщо говорити вже сьогодні з приводу того, що відбувається і яким шляхом іде вже інша влада, влада пана Зеленського, то, на жаль, я сказав і ще раз повторю: це не вселяє надій на те, що мир на Донбасі буде встановлений", — підсумував Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!