Головна Новини Політика внутрішня політика Жителям Донбасу потрібно створити умови, щоб їм хотілося повернутися, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителям Донбасу потрібно створити умови, щоб їм хотілося повернутися, - Медведчук

Стратегічна помилка у висловлюванні Володимира Зеленського полягає в тому, що він продовжує намагатися повернути території і людей, а повертати треба людей, - Медведчук

15 лютого 2020, 20:15 comments2835
Поділіться публікацією:








Жителям Донбасу потрібно створити умови, щоб їм хотілося повернутися, - Медведчук

Українська влада повинна спочатку повертати не територію Донбасу, а людей, які там проживають. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук в інтерв'ю телеканалам "112 Україна", NewsOne, ZIK та "Інтер".

"І найголовніша стратегічна помилка у висловлюванні пана Зеленського полягає в тому, що він продовжує намагатися повернути території і людей. А повертати треба людей. Через їх свідомість, через надання гарантій безпеки, через їх бажання повернутися. Те, що ми називаємо поверненням Донбасу в Україну і України на Донбас. І якщо такого бажання не буде, тому що мені приходять на пам'ять дані, опубліковані в листопаді або грудні соціологічного дослідження "Дзеркала тижня" на тих територіях — це страшні дані. Вони в упор, якщо вірити в їх достовірність, не бачать себе у складі нашої країни. Вони не бачать. І тут треба працювати через їх свідомість і створення умов для того, щоб їм хотілося повернутися", — зазначив він.

За словами народного депутата Віктора Медведчука, якщо політика команди президента України Володимира Зеленського не зміниться, то миру на Донбасі не буде.

"І коли говориш про те, щоб хотілося повернутися, відразу згадуєш: а як же курс на НАТО, який там не сприймається? А як бути з дискримінацією російської мови? А там розмовляють на ньому 80-90%. А як бути із закриттям шкіл з російською мовою навчання? А як бути щодо всього того, що відбувається сьогодні у нас в країні: популяризація ідей націонал-радикалізму, заохочення не просто дій, а злочинів з боку націонал-радикалів, і як їм пояснити, що у нас краще? Тут вас чекає спокійна, стабільна та перспективна життя. Як це все можна пояснити? Але, за великим рахунком, цього ніхто не намагається зробити. Я маю на увазі влада – вони зобов'язані це робити", — підкреслив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!