Головна Новини Політика внутрішня політика Через Медведчука США в 2002 році довелося міняти свої геополітичні плани, - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

Через Медведчука США в 2002 році довелося міняти свої геополітичні плани, - журналіст

Журналіст Едуард Долгачов вважає, що в Україні всі глави АП це або значущі фігури, або технічні виконавці

18 лютого 2020, 13:13 comments2026
Поділіться публікацією:
Через Медведчука США в 2002 році довелося міняти свої геополітичні плани, - журналіст

"...Голови АП поділяються на дві групи – небудь дійсно значущі політичні гравці, технічні виконавці", — так журналіст Едуард Долгачов прокоментував відставку Андрія Богдана з посади голови Офісу президента.

"У українській політиці вважається, що глава АП – це дуже впливова фігура. Хоча, якщо придивитися, то побачимо, що глави АП поділяються на дві групи – небудь дійсно значущі політичні гравці, або технічні виконавці, відповідають тільки за документообіг і мало на що впливають", — пояснив журналіст.

Як приклад технічних глав АП Долгачов призводить Миколу Хоменка і Миколу Білоблоцького. За словами Долгачева, до приходу в АП таку фігуру, як Дмитро Табачник, "мало хто знав взагалі, як звуть керівника президентської канцелярії (так називалася ця посада), до того непомітним намагався бути Микола Хоменко, який керував АП при Кравчуку".

На відміну від своїх попередників, пише Долгачов, такий глава АП Віктор Медведчук прийшов в Адміністрацію президента вже в статусі впливового політика, у якого була власна фракція у Верховній Раді.

"На посаді глави АП Медведчук проявив себе не тільки як антикризовий менеджер всередині країни, але і як міжнародний гравець", — пише автор.

Долгачов нагадує, що йому довелося працювати в складних умовах, коли представники США звинуватили українську владу у продажу РЛС "Кольчуга" в Ірак в порушенні міжнародних санкцій проти Саддама Хуссейна.

"Після того, як співробітниця посольства США Марі Йованович звинуватила українську владу у продажу режиму Саддама Хуссейна РЛС в порушення в обхід санкцій, навколо України почали збиратися хмари.

США навмисно розкручували скандал з метою міжнародної ізоляції України", — пояснює журналіст.

Але після того, як глава АП Віктор Медведчук виступив в Раді Безпеки ООН і навів доказав, що Україна непричетна до продажу РЛС "Кольчуга", США були змушені змінити свої геополітичні плани, констатує Долгачов.

"Але після того, як Віктор Медведчук розгромив всі звинувачення проти України Раді Безпеки ООН, а голова РБ ООН на зустрічі з главою АП висловив підтримку Україні, США довелося на ходу змінювати свої геополітичні плани", — резюмував журналіст Едуард Логачев.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!