Головна Новини Політика внутрішня політика Набув чинності закон про заборону платних пляжів та парканів
commentss НОВИНИ Всі новини

Набув чинності закон про заборону платних пляжів та парканів

В Україні заборонено обмежувати підхід до пляжів і річок, а також стягувати плату за перебування на них

21 лютого 2020, 08:26 comments4445
Поділіться публікацією:
Набув чинності закон про заборону платних пляжів та парканів

Сьогодні вводиться в дію закон про заборону обмежувати прохід до пляжів. Документ був опубліковано в парламентській газеті "Голос України".

Передбачалося, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через три місяці з дня набрання чинності.

Як зазначається, документ забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм і островів для загального водокористування. У разі порушення закону передбачається штраф від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів (для громадян) та від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (для посадових осіб).

Повторні дії, вчинені протягом року, — караються штрафом від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (для громадян) та від 700 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (для посадових осіб).

Крім того, згідно із законом, обмеження доступу громадян (у тому числі шляхом встановлення огорож або інших конструкцій) до узбережжя водних об'єктів на земельних ділянках прибережних захисних смуг, які знаходяться в користуванні юридичних або фізичних осіб, є підставою для припинення права користування такими земельними ділянками за рішенням суду.

Як повідомляло видання "Коментарі",  президента України Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє обмеження доступу громадян до водойм.

Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування" № 233 Верховна Рада України підтримала 29 жовтня 2019 року.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!