Головна Новини Політика внутрішня політика Кандидатура Медведчука на посаду прем'єра найбільш реалістична, - політексперт
commentss НОВИНИ Всі новини

Кандидатура Медведчука на посаду прем'єра найбільш реалістична, - політексперт

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук може зайняти крісло прем'єр-міністра, вважає Гаврилова

27 лютого 2020, 14:58 comments2400
Поділіться публікацією:
Кандидатура Медведчука на посаду прем'єра найбільш реалістична, - політексперт

Версія про те, що в Офісі президента розглядають кандидатуру Тігіпка — це димова завіса для переговорів по новому прем'єру і складу Кабміну. Таку думку у себе в Facebook висловила політичний оглядач Ірина Гаврилова.

Гаврилова нагадує, що Тігіпко — це бізнес-партнер Порошенко. Але при цьому самі представники "Європейської солідарності" стверджують, що наступним прем'єром може бути голова політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук.

"Хлопці, Тігіпко — це бізнес-партнер Порошенко. Дивно, чому ж у Порошенка не бачу радості? Навпаки, Княжицький який тиждень голосить, що ростуть рейтинги ОПЗЖ, що в Україні готують "молдавський варіант" і що наступний прем'єр — це Медведчук", — нагадала журналіст.

На думку Гаврилової, прем'єр Медведчук — це більш реалістичний варіант. На підтвердження своєї думки вона наводить такі аргументи.

В першу чергу, пояснює Гаврилова, це відповідає побажанням президента США, який днями у черговий раз висловився за примирення України і Росії.

"Вже зрозуміло, що наступним президентом США буде Трамп. А він днями в черговий раз лагідно сказав, що якщо б Україна і Росія "порозумілися один з одним, то це було б чудово для всього світу". І у Зеленського не ризикнуть відкрито суперечити побажанням Білого Дому", — прогнозує журналіст.

"Нарешті, тоді є сенс у призначенні Єрмака, якого "зелені" прославляють як "великого парламентера" з російським Козаком", — додала вона.

Якщо Зеленський бере курс на світ на Донбасі і нормальні відносини з Росією, пояснює Гаврилова, тоді в Раді потрібні голоси, щоб виконувати Мінські угоди.

"І тоді Тігіпко теж відпадає. Скільки там голосів у Порошенка? Та й не будуть "порохоботи" голосувати за мир. А у Медведчука-Бойко-Рабиновича — більше 40. "Слуги" ОПЗЖ позафракційні — в результаті отримуємо шукані 300 голосів", — наводить вона арифметичні розрахунки.

"А оформити все це можна як "уряд національного примирення". Ось і отримуємо на виході "молдавський варіант", який реалізував Козак в Кишиневі", — дійшла висновку політичний оглядач Ірина Гаврилова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!