Головна Новини Політика внутрішня політика Збиток на 33 млн грн: прокуратура закрила справи проти Вілкула і Колеснікова
commentss НОВИНИ Всі новини

Збиток на 33 млн грн: прокуратура закрила справи проти Вілкула і Колеснікова

Збиток у справі Віклула і Колєснікова був відшкодований

27 лютого 2020, 15:38 comments2083
Поділіться публікацією:
Збиток на 33 млн грн: прокуратура закрила справи проти Вілкула і Колеснікова

Кримінальні провадження щодо колишніх народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова припинені у зв'язку із закінченням терміну давності, повідомляє "Укрінформ".

"Прокурори в судових засіданнях не заперечували проти клопотання захисту, так як строки притягнення до відповідальності обвинувачених Вілкула та Колєснікова дійсно спливли, завдана злочином шкода відшкодована шляхом повернення відчуженого майна у власність держави", — сказали в прес-службі Прокуратури Дніпропетровської області.

Так, адвокат Колєснікова на засіданні Жовтневого районного суду заявила клопотання про звільнення підзахисного, яке той підтримав і заявив, що винним себе не визнає.

Дніпровський райсуд Дніпропетровської області при розгляді справи Вілкула отримав від колишнього нардепа письмову згоду на припинення кримінального провадження. Також Вілкул заявив, що винним себе не вважає.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Верховна Рада провалила голосування за зняття депутатської недоторканності з Олександра Вілкула і не дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. Також Рада не дозволила притягнути до відповідальності Колєснікова.

5 вересня 2019 року Вілкулу та Колєснікову повідомлено про підозру, вони були оголошені в розшук. А незабаром Жовтневий райсуд Дніпра відпустив колишніх нардепів на поруки.

Раніше Прокуратура Дніпропетровської області направила до суду обвинувальні акти стосовно колишнього голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула та колишнього голови Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Дмитра Колєснікова.

В ході слідства було встановлено, що в 2011-2012 рр. Вілкул всупереч Земельному кодексу надав ділянки землі сільгосппризначення гірничо-збагачувальним комбінатам, попередньо змінивши їх цільове призначення. Чиновник знав, що розпорядження землями, що належать на праві приватної (колективної) власності сільгосппідприємствам, не входить у повноваження ОДА. Через дії губернатора постраждали близько 2 тис. пайовиків, які втратили в цілому майже 21 га землі на суму понад 12 млн грн. Збиток державі за знищення гірничими роботами родючого шару ґрунту склав майже 500 тис. грн.

Крім того, Вілкул своїм розпорядженням змінив цільове призначення 23 ділянок землі загальною площею понад 45 га, які належали компанії "Арт Ленд" з сільгоспземель на землі промисловості, що є незаконним. Це призвело до втрат, які підприємство мало сплатити при вилученні земель Кабміном для зміни цільового призначення на суму понад 5 млн грн.

Також встановлено, що Колєсніков в період з червня по грудень 2012 років, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зловживаючи службовим становищем, сприяв незаконному відчуженню об'єктів нерухомості — виробничого та лабораторно-побутового корпусу ДП "Науково дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв м. Це єдине підприємство в країні, що виробляє стволи РСЗВ "Град", "Ураган" і "Смерч", системи охолодження головок самонаведення ракет, труби і т. д. і має стратегічне значення. Це підприємство не підлягає приватизації. Але чиновник фактично вилучив приміщення з переліку майна ДП, в результаті чого стала можлива незаконна приватизація. Це завдало збитків на 16 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!