Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Кожен п'ятий українець витрачає на комуналку більше половини доходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Кожен п'ятий українець витрачає на комуналку більше половини доходів

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук дав оцінку зростанню заборгованості населення за житлово-комунальні послуги

1 березня 2020, 14:35 comments1647
Поділіться публікацією:
Медведчук: Кожен п'ятий українець витрачає на комуналку більше половини доходів

Заборгованість українців за послуги ЖКГ на кінець січня збільшилася до 67 млрд грн, що на 3,9 млрд грн (або на 6%) більше, ніж у попередньому місяці (63,1 млрд грн). Такі дані прокоментував голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук.

"За станом на 31 січня заборгованість населення за постачання та розподіл природного газу склала 29,5 млрд грн, за поставку теплової енергії та гарячої води – 22,0 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 4,6 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 4,5 млрд грн, за поводження з побутовими відходами – 0,9 млрд грн, за постачання та розподіл електричної енергії – 5,5 млрд грн. При цьому майже половина українців (46%) стверджують, що їх витрати на оплату послуг ЖКГ в січні 2020 року зросли порівняно з січнем 2019-го", – наводить дані Медведчук.

Особливе занепокоєння Медведчука викликає те, що 21% учасників дослідження КМІС зазначили, що витрачають на оплату послуг ЖКГ більше половини доходу сім'ї. Ця частка зросла порівняно з опитуваннями КМІС у листопаді – грудні минулого року (тоді було 14% і 16% відповідно), а за даними Держстату, середній розмір платіжки за комуналку зріс за грудень на 8%. Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год), на одного власника особового рахунку в грудні 2019 року склали 2212,0 грн, що на 8% більше, ніж у листопаді (2044,7 грн).

"Влада продовжує годувати українців сніданками з приводу майбутнього зниження тарифів на оплату послуг ЖКГ. Газ вже подешевшав, як стверджує прем'єр Гончарук", – іронічно зауважив Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!