Головна Новини Політика внутрішня політика Турчинов стурбований можливим розслідуванням справи про анексію Криму, - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

Турчинов стурбований можливим розслідуванням справи про анексію Криму, - журналіст

За словами журналіста Романа Губрієнко, Олександр Турчинов турбується призначенням нового генпрокурора, яка відновить розслідування історії з анексією Кримського півострова

21 березня 2020, 07:45 comments6124
Поділіться публікацією:
Турчинов стурбований можливим розслідуванням справи про анексію Криму, - журналіст

Колишній в. о. президента України Олександр Турчинов і його команда можуть бути причетними до публікації на сайті ОРД інформаційного вкидання про депутатів від ОПЗЖ, ініціювали звернення з вимогою розслідувати його дії під час анексії Криму. Про це в блозі на сайті "Кореспондент" пише журналіст Роман Губрієнко.

Автор нагадав, що депутати від партії Віктора Медведчука направили в ГБР заяву про нібито здійсненні Турчиновим, Парубієм, Яценюком та іншими лідерами Майдану умисної здачі Криму.

"Група депутатів від партії "Опозиційна платформа — За життя" звернулася до нового Генпрокурора, ДБР та СБУ з вимогою розслідувати кримінальну справу, порушену стосовно Турчинова, і притягнути його до відповідальності за державну зраду", — нагадує хід подій автор.

За інформацією сайта Голос, нібито причетна до Турчинову ЗМІ так у відповідь опублікувало на сайті ОРД інформаційний "вкидання" з масою помилок.

"Турчинов спромігся на відповідь через сайт ОРД, яким керує Станіслав Речинський, пов'язаний з політиком як мінімум з початку 2000-х років. Наприклад, в 2005 році, коли Турчинов керував Службою безпеки, Речинський навіть очолював прес-службу СБУ", — перераховує факти автор.

За словами Губрієнко, відповідь вийшов далекий від стандартів журналістики. Мовляв, текст готувався в поспіху і був опублікований з великою кількістю помилок.

"Автор заплутався в іменах, писав про депутата Віктора Чорному, але доклав скан документа, де мова йде про якомусь Вадима Кислице, в якого інший рік народження. Але при цьому автор статті на сайті ще й спробував переконати читачів, ніби це нібито один і той же чоловік", — аргументує він.

"В результаті елементарна перевірка через сайт Верховної Ради показує, що підлеглі Турчинова подужали скласти примітивний фейк, де один абзац суперечить іншому", — дає свою оцінку журналіст.

Губрієнко вважає, що у Турчинова дійсно є привід хвилюватися. Мовляв, від нового генпрокурора Ірини Венедиктової чекають розслідування резонансних справ, у тому числі і справи про анексію Криму.

"Опозиція в особі фракції Медведчука вирішила відразу Генпрокурора перевірити на ділі, запропонувавши особисто познайомити Кримінальний кодекс з Турчиновим", — прогнозує Губрієнко.
Резюмуючи, журналіст приходить до висновку, що "поява на сайті ОРД наспіх збитого набору літер, з перекрученими іменами-прізвищами, незрозумілими "фактами" і "документами", як реакції на заяву опозиційних депутатів — неприхований ознака хвилювання Турчинова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!