Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Заборгованість із зарплати зростає – влада злочинно бездіє
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Заборгованість із зарплати зростає – влада злочинно бездіє

Як заявив лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, погашення заборгованості із зарплати має бути першочерговим завданням влади

2 квітня 2020, 16:15 comments2120
Поділіться публікацією:
Медведчук: Заборгованість із зарплати зростає – влада злочинно бездіє

У нинішньої української влади відсутня обґрунтована соціально-економічна політика, вважає голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

За його словами, навіть введення надзвичайної ситуації та карантину по всій території країни не сподвигло Кабмін на розробку адекватної системи соціального захисту українців. Парламентарій нагадав, що, за даними Держстату, станом на 1 березня сума заборгованості із виплати зарплати українцям склала 3019,8 млн грн.

"Таким чином, заборгованість із виплати зарплати в Україні залишається практично на колишньому високому рівні. Влада злочинно бездіє, і це очевидно проявляється при аналізі динаміки заборгованості, наприклад, у сфері охорони здоров'я. За підсумками лютого 2020 року, коли небезпека пандемії коронавірусу вже була офіційно зведена в ранг національної загрози, заборгованість із зарплати медикам не тільки не знизилася, а, навпаки, зросла ще на 4,2% – до 16732 тис. грн", – повідомив Медведчук.

Політик упевнений, що для зведеного бюджету України це не така вже велика сума, а її виплата переконала б медиків у турботі держави. У зв'язку з вищесказаним Медведчук запропонував прийняти ряд невідкладних заходів. По-перше, встановити дієвий контроль за погашенням заборгованості, щоб це стало невід'ємною складовою політики держави. По-друге, на його думку, держава не повинна піклуватися про користь зовнішніх кредиторів більше, ніж про законні інтереси власних громадян. І по-третє, погашення заборгованості із зарплати в період карантину має стати першочерговим завданням у рамках соціально-економічної політики держави.

Раніше "Коментарі" повідомляли, в яких регіонах України були найвищі зарплати в лютому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!