Головна Новини Політика внутрішня політика Гео Лерос підхопив тему "Енергоатому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Гео Лерос підхопив тему "Енергоатому"

Джерело припускає, що Гео Лерос просуває чужі інтереси у сфері ядерної енергетики з метою розділу "Енергоатому"

2 квітня 2020, 23:50 comments2640
Поділіться публікацією:
Гео Лерос підхопив тему "Енергоатому"

Нардеп Гео Лерос продовжив злив компромату на брата глави ОПУ Дениса Єрмака, зосередившись на тему "Енергоатому". Раніше нардеп опублікував на Facebook звернення Дениса Єрмака до тоді ще прем'єр-міністра Олексію Гончаруку, в якому той просить призначити президентом "Енергоатому" Володимира Купчака.

У документі Єрмак описує ситуацію, яка склалася в НАК "Енергоатом". Зокрема, що "відкати" на закупівлі досягають 30%, а місцями 70-80%. При цьому оприлюднене відео від 23 вересня 2019 року, де оточенням Дениса Єрмака обговорюється, як з Купчака візьмуть $5 млн за призначення на посаду.

Гео Лерос стверджує, що Купчак не був призначений після попереджувального листа від інспекції ядерного регулювання через відсутність стажу. Але його намір поставити на посаду віце-президента "Енергоатому" зараз.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища 5 жовтня 2019 року спростувало інформацію про те, що кандидатура Купчака розглядається на керівні посади в "Енергоатомі". Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 29 березня №361-р в. о. глави держпідприємства "Енергоатом" став Петро Котін.

Інформоване джерело повідомляє, що групи лобіювання в уряді просувають ідею розділу "Енергоатому" на дві компанії. Активність Гео Леруса в нетипову для нього сфері ядерної енергетики може означати, що він бере участь в переділі галузі на боці однієї з зацікавлених груп.

Видання "Апостроф" повідомило, що раніше він мав намір просунути в Кабмін двох київських функціонерів Іллю Сагайдака та Олексія Кавылина. І припустило, що Лерос не контролює процес зливу компромату і не посвячений у повний план дискредитації братів Єрмаков.

За відеоматеріалів Гео Лерос 30 березня 2020 року Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею 369-2 КК. Досудове розслідування проводиться детективами НАБУ. Ще одну кримінальну справу розслідує ДБР за заявою Андрія Єрмака (ст. 190, 344, 328, 365 КК). По цій справі Денис Єрмак був допитаний 31 березня 2020 року. Андрій Єрмак заявив, що будь-яка людина, незалежно від його статусу і родинних зв'язків, повинен відповідати за законом за можливі корупційні діяння.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!