Головна Новини Політика внутрішня політика Захистити медпрацівників - головне завдання, - Віктор Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Захистити медпрацівників - головне завдання, - Віктор Медведчук

Робота МОЗ у боротьбі з коронавирусной інфекцією є вкрай недостатньою. Таку думку висловив голова Політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук

14 квітня 2020, 14:41 comments1229
Поділіться публікацією:








Захистити медпрацівників - головне завдання, - Віктор Медведчук

Віктор Медведчук зазначає, що сьогодні тестування населення здійснюється на рівні 2 000 тестів в день і приблизно 8 000-10 000 тестів на тиждень (так кажуть головний санітарний лікар Ляшко і представники МОЗ), але цього недостатньо, тому що це не дає реальної картини захворюваності коронавірусом в Україні.

"Ми вважаємо, що тестувань (а в першу чергу мова йде про тестах ПЛР, а не про експрес-тестах) повинно проводитися в 10-12 разів більше, ніж сьогодні", – підкреслив Медведчук. На його думку, це необхідно, щоб правильно оцінити ситуацію і використовувати потрібні ресурси і методи для боротьби з коронавірусом.

Віктор Медведчук підкреслив, що, згідно із заявою головного санітарного лікаря, близько 2% населення країни може постраждати від коронавіруса, це приблизно 750 000 чоловік.

"Якщо захворіють дійсно, не дай бог, 750 000 наших громадян, ми б хотіли розуміти, як МОЗ і влада збираються боротися за виживання нашого населення, боротися проти коронавіруса. Ми не бачимо сьогодні ні ресурсів, ні можливостей у МОЗ. І що буде в цьому випадку задіяно та залучено, ми поки не знаємо", – висловив серйозну стурбованість політик. Він також поставив питання: що будуть робити МОЗ і влада, якщо цей поріг у 2% населення країни буде перевищено?

"Ми вважаємо, що на сьогоднішній день необхідно підготувати аналіз і розробити систему прогнозування – які ресурси потрібно задіяти, де їх влада збирається взяти і як вона це буде реалізовувати в майбутньому. Тому що, якщо виходити з даних, що оприлюднюються головним санітарним лікарем, і представниками МОЗ, 10 000-12 000 хворих одночасно – це та межа, за якою, на жаль, установи системи охорони здоров'я не зможуть надавати реальну допомогу. Це всі ті проблеми і ті питання, які ми ставимо вже другий місяць. На жаль, ми поки не бачимо від влади реальних шляхів вирішення цих проблем", – заявив Медведчук.

Політик також нагадав про розроблену "Опозиційної платформою – За життя" програму – Антикризовий план. Він зазначив, що деякі пункти цієї програми влада вже почала здійснювати, але головні завдання, які були поставлені, досі не виконані.

Парламентарій назвав головну задачу, на якій сьогодні слід зосередити сили.

"Мова йде про захист наших лікарів, мова йде про засоби захисту наших лікарів. Вони сьогодні, перебуваючи на передовій, піддаються ризику зараження більше всіх. На вчорашній день, за останніми даними, 334 медичних працівника вже заражені коронавірусом. Це страшна цифра для України, тому що це все, на жаль, множиться, засобів захисту немає. І Моз, і держава в цілому не роблять нічого необхідного для того, щоб зупинити цей процес. Але якщо його не зупинити, то від цього постраждають вже не одиниці медичних працівників, а десятки і сотні тисяч наших громадян", – заявив Віктор Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!