Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук закликав до відставки МЗС України через позицію відомства щодо трагедії 2 травня в Одесі – німецькі ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук закликав до відставки МЗС України через позицію відомства щодо трагедії 2 травня в Одесі – німецькі ЗМІ

У німецькому медіа назвали причину негативної реакції лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука на позицію МЗС України щодо трагедії 2 травня в Одесі

15 травня 2020, 15:25 comments2083
Поділіться публікацією:
Медведчук закликав до відставки МЗС України через позицію відомства щодо трагедії 2 травня в Одесі – німецькі ЗМІ

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук закликав до відставки Міністерства закордонних справ України внаслідок провокаційної заяви про трагедію 2 травня в Одесі. Про це повідомляє німецька електронна газета Russland.news, розповідаючи про реакцію українських політиків на позицію МЗС України щодо трагедії 2 травня.

"Медведчук закликав до відставки МЗС України через провокаційну і маніпулятивну заяву про передбачуваний слід Росії в трагедії 2 травня 2014 року в Одесі, що суперечить офіційно вираженій позиції президента Володимира Зеленського", – пише видання.

Додамо, що раніше ОПЗЖ потребувала від Офісу президента і МЗС України дати відповіді на ряд питань, пов'язаних з висвітленням подій 2 травня в Одесі офіційними особами й відомствами. Зокрема, ОПЗЖ цікавить, чи відображає заява МЗС України позицію глави держави і чи була вона погоджено з Офісом президента. Також у партії запитують, на якій підставі та від чийого імені функціонери МЗС України без рішення судів озвучують цю позицію і дають оцінку одеській трагедії, яка йде всупереч з офіційною заявою президента Зеленського. Крім цього, нардепи заявляють, що фільм Українського інституту національної пам'яті, випущений до 6-ї річниці "Одеської Хатині", нібито "пронизаний брехнею і спекуляціями".

"Фільм нав'язує суспільству думку, що 2 травня – це день, коли одесити зупинили "російську весну". І головне: хто в Україні насправді здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави – глава держави, МЗС України або Український інститут національної пам'яті?", – йдеться в зверненні ОПЗЖ.

Зазначимо, що Медведчук заявив, що за 5 років попередньої української влади, незважаючи на вимоги рідних і близьких жертв одеської трагедії та заклики політиків, представників громадянського суспільства і міжнародних організацій, так і не було проведено об'єктивне розслідування подій 2 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!