Головна Новини Політика внутрішня політика Злочини суддів повинен розглядати Вищий антикорупційний суд, - відомий адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

Злочини суддів повинен розглядати Вищий антикорупційний суд, - відомий адвокат

Адвокат Петруненко пояснив, хто і чому повинен займатися розслідуванням злочинів суддів

16 травня 2020, 16:13 comments2339
Поділіться публікацією:
 Злочини суддів повинен розглядати Вищий антикорупційний суд, - відомий адвокат

Українська правова реформа має у своїй практичній реалізації масу загроз. Однією з них є індивідуальні надії суддів, на те, що загроза хаосу їх не торкнеться. Таку думку висловив Віктор Петруненко в своєму матеріалі для ZN.UA.

"Мова йде про притягнення до відповідальності за винесення завідомо неправосудного судового акта, в основі якого лежить спотворення істинних обставин справи", — уточнив експерт.

Таким чином, продовжив автор, активізація боротьби за викорінення кримінально-правовими методами злочинів проти правосуддя може виявитися ефективним способом реалізації політичної волі до невідкладного реформування і очищенню авгієвих суддівських стаєнь.

Далі Петруненко пояснює, за що саме суддів можуть притягнути до відповідальності.

"Мова не йде про притягнення судді до відповідальності за правову оцінку тих чи інших обставин справи в господарських, адміністративних або цивільних процесах. Також не говоримо і про дискреції в кримінальному процесі. Мова йде про притягнення до відповідальності за винесення завідомо неправосудного судового акта, створеного шляхом викривлення дійсних обставин справи або навіть створення фальсифікованої його фабули. Або ж винесення рішення, при якому застосування Закону не відповідає його змісту і змістом, букві і духу, а то і зовсім вимогам формальної логіки", — пояснив Петруненко.

За його словами, проблемою для ефективної реалізації запропонованої ідеї може стати (не)процесуальне приховування викритих суддів такими ж суддями-корупціонерами, які на час залишаються поза рамками кримінального розслідування. Тому представляється доцільним покласти контроль та розгляд справ про злочини суддів на Вищий антикорупційний суд, робить висновок адвокат.

"Суддями і адвокатами здійснено створення системи завідомо неправосудних судових рішень, що забезпечують протиправне володіння чужим майном і відповідно легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом. Розслідування дозволить не тільки розкрити і очистити цей фурункул в суспільному організмі, але і виявити інші злочини", — зазначив автор.

Як притягнути до відповідальності суддю за винесення завідомо неправосудного судового акта, створеного шляхом викривлення дійсних обставин справи або навіть створення фальсифікованої його фабули. Як не допустити винесення рішень, при яких застосування Закону не відповідає його змісту і змістом, букві і духу. Більш детально в аналітичній статті автора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!