Головна Новини Політика внутрішня політика Одеську область очолить досвідчений СБУшник Віталій Герсак
commentss НОВИНИ Всі новини

Одеську область очолить досвідчений СБУшник Віталій Герсак

Новим головою Одеської обладміністрації стане Віталій Герсак, який все життя пропрацював у правоохоронних органах

26 травня 2020, 17:07 comments4023
Поділіться публікацією:
Одеську область очолить досвідчений СБУшник Віталій Герсак

Офіс президента визначився з кандидатом на посаду глави Одеської обладміністрації. Як повідомило джерело в ОП, до кінця тижня найбільший регіон України очолить начальник Управління СБУ в Миколаївській області Віталій Герсак.

Новий голова Одеської ОДА все життя працює в правоохоронних органах. Кар'єру розпочав у МВС, пройшовши шлях від оперативника до УБОЗу, потім працював у Службі зовнішньої розвідки, СБУ. Брав участь у безлічі спецоперацій, спрямованих на боротьбу з організованою злочинністю і корупціонерами.

Серед найбільш резонансних відомих операцій – затримання кримінального авторитеті Омара Бекаєва, затримання на хабарі керівника Держслужби зайнятості Ярослава Кошуби і співробітника НАБУ Олександра Самкового.

У вересні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Герсака начальником Управління спецслужби в Миколаївській області.

На цій посаді Герсак сконцентрувався на протидії розвідувально-підривній діяльності іноземних спецслужб в області. Зокрема, були викриті завербований Головним управлінням Генерального штабу ЗС РФ колишній військовий моряк і кілька прихильників т. з. "миколаївської народної республіки".

Окремим блоком роботи миколаївського управління СБУ під керівництвом Герсака була спільна з Національною поліцією і прокуратурою боротьба з організованими злочинними угрупованнями і рекетом. Миколаїв до вересня 2019 року вважався одним з найбільш кримінальних міст України, тут процвітав тиск кримінальних кіл на бізнес, і навіть президент і глава уряду зазначали цю проблему. Зараз же легальний бізнес зітхнув вільно.

Серед іншого був наведений порядок на паливному ринку, в результаті чого частина нелегальних АЗС були закриті, а більшість повернулася в правове поле.

Нагадаємо, нинішній керівник Одеської обладміністрації Куций Максим неодноразово опинявся в епіцентрі скандалів. Одним з останніх таких випадків стала спроба відібрати телефон у журналістів "1+1".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!