Головна Новини Політика вибори Spiegel: Партія Медведчука буде провідною опозиційною силою в парламенті
commentss НОВИНИ Всі новини

Spiegel: Партія Медведчука буде провідною опозиційною силою в парламенті

Авторитетне німецьке видання підкреслює, що у Медведчука є серйозна переваги у вигляді прямого доступу до президента РФ Володимира Путіна

26 липня 2019, 13:05 comments4034
Поділіться публікацією:
Spiegel: Партія Медведчука буде провідною опозиційною силою в парламенті

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук може стати лідером найсильнішої опозиційної партії у Верховній Раді після позачергових парламентських виборів в Україні. Такий прогноз озвучив німецький журнал Der Spiegel.

На сторінках видання згадується, що Медведчук 18 липня відвідав Санкт-Петербург, де провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Сенс зрозумілий: якщо через п'ять років після початку війни на Донбасі можна поліпшити погані відносини з Росією і принести мир, то це буде робити не новий президент Володимир Зеленський, а він, Віктор Медведчук", — йдеться в статті.

Німецькі журналісти зазначають, що партія "Опозиційна платформа – За Життя" напередодні парламентських виборів мала 10-14% підтримки і зараз знаходиться на другому місці серед всіх українських політичних сил. Цього достатньо, щоб партія Медведчука стала найпотужнішою опозиційною партією в парламенті, навіть якщо розрив з ведучою "Слугою народу" виявиться великий, підкреслює видання.

Журнал також пише, що офіційно Віктор Медведчук лише на третій сходинці в партійному списку, в той час як головний кандидат – Юрій Бойко. Але при цьому Der Spiegel вказує, що без Медведчука, який 20 років займається українською політикою, партія не отримала б такої підтримки.

"Йому вдалося сформувати політичну силу, яка зараз проходить в парламент. У Медведчука є вирішальна конкурентна перевага: у нього є доступ до Путіна. Російський лідер — хрещений батько молодшої дочки Медведчука. З цієї причини колишній український лідер Петро Порошенко спочатку використовував цей зв'язок для обміну ув'язненими", — резюмувало ЗМІ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!