Бізнес-блогер: Медведчук розгромив Ахметова на Південному Сході

На думку бізнес-блогера, політичні проекти Ріната Ахметова лише створювали видимість опозиції, але насправді такими не були

Один з найбагатших українських олігархів Рінат Ахметов за підсумками парламентських виборів втратив політичне представництво у Верховній Раді і поступився Віктору Медведчуку у боротьбі за вплив. Про це на сайті "Кореспондент" написав бізнес-блогер Ігор Ярошенко.

Автор публікації зазначив, що на виборах провалилися обидва проекти Ахметова – Радикальна партія Ляшка і "Опозиційний блок". Одна з причин цього – перетворення "Оппоблока" в "фальшиву опозицію", яка фактично допомагала екс-президенту Петру Порошенку.

"Всі ці роки Ахметов не дозволяв "Опозиційному блоку "протидіяти провладній політиці розпалювання ненависті до жителів Південного Сходу і втягування країни в матрицю нескінченної війни з російським агресором". Все це загрожувало "Оппоблоку" повільною політичною смертю – якою свого часу помер в Україні лівий рух, переставши бути лівим рухом", - проводить паралелі бізнес-блогер.

За словами Ярошенка, в суспільстві існує великий запит на справжню опозицію. Тому створення Віктором Медведчуком нової партії "Опозиційна платформа – За життя" та об'єднання всіх конструктивних політиків стало логічним кроком.

"У підсумку, "Опозиційна платформа" отримала на виборах понад 13% за списками і разом з мажоритарниками заведе в Раду фракцію у складі до 50 депутатів", - конкретизує автор.

При цьому бізнес-блогер підкреслює, що Ахметов заради своїх інтересів перетворив "Оппоблок" в політичну "пустушку" і прирік його на поразку у виборах. Як підсумок – політсила з Євгеном Мураевым на чолі списку отримала всього лише 3,03%. Ігор Ярошенко приходить до висновку, що Ахметов програв Медведчуку не тільки на Південному Сході, але і на всьому опозиційному полі України.

"Можна сказати, що найбагатший український олігарх мало того, що втратив політичне представництво у Верховній Раді, так ще й з розгромним рахунком програв Медведчуку боротьбу за вплив на Південному Сході зокрема і за симпатії опозиційного виборця в цілому", - резюмував Ярошенко.