Головна Новини Політика зовнішня політика 11-а річниця з початку російсько-грузинської війни: Україна зробила заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

11-а річниця з початку російсько-грузинської війни: Україна зробила заяву

Україна проголосила про свою солідарність з грузинським народом

7 серпня 2019, 11:48 comments2268
Поділіться публікацією:
11-а річниця з початку російсько-грузинської війни: Україна зробила заяву

Міністерство закордонних справ України висловило солідарність Грузії і засуджує дії Російської Федерації в зв'язку з пам'ятною датою 7 серпня, коли 11 років тому Росія виступила з військовою агресією проти грузинського народу. Про це прес-служба МЗС опублікувала заяву.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує розв'язану Російською Федерацією війну проти Грузії, розпочату 7 серпня 2008 року, що триває незаконну окупацію суверенних територій Грузії в Абхазії і Цхінвальському регіоні / Південної Осетії, а також кроки російського окупаційного режиму, спрямовані на фактичну анексію цих суверенних територій" , — йдеться в заяві.

У МЗС висловили солідарність і підтвердили непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії, і відзначили, що розділяють необхідність мирного вирішення конфлікту на основі фундаментальних принципів і норм міжнародного права і підтримують мирну ініціативу Грузинського уряду.

"Досвід показав, що політика умиротворення агресора шляхом заморожування російсько-грузинського конфлікту розв'язала йому руки і привела до прямої збройної агресії Російської Федерації проти України в лютому 2014 року. Міністерство закордонних справ України закликає міжнародне співтовариство продовжити приймати консолідовані заходи, спрямовані на відновлення територіальної цілісності і суверенітету держав, які постраждали від агресивної політики Росії ", — підкреслили в українському міністерстві.

Для довідки: Російсько-грузинська війна — бойові дії, які велися в серпні 2008 року між Грузією, з одного боку, і самопроголошеними республіками Південною Осетією і Республікою Абхазія, а також Росією, з іншого. Передісторія лежить в подіях кінця 80-х років, коли активізація грузинського національного руху за незалежність від союзного центру (при одночасному відмову малим народам Грузії в праві на автономію) і радикальні дії його керівників на тлі слабкості центрального керівництва СРСР призвели до різкого загострення відносин між грузинами і етнічними меншинами, як правило, абхазами і осетинами, які вимагали в кінцевому рахунку самостійності.

"У ці дні ми разом з Грузією сумуємо за жертвами війни, віддаючи їм данину пам'яті, і поділяємо з усім грузинським народом біль непоправних втрат", — резюмували в МЗС України.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляли, що нові економічні санкції Росії проти Грузії вдарять спочатку по самим росіянам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!