Головна Новини Політика зовнішня політика США і Україна домовляються про нові постачання комплексів Javelin
commentss НОВИНИ Всі новини

США і Україна домовляються про нові постачання комплексів Javelin

Уряди США та України узгоджують умови нових поставок ракетних комплексів

9 серпня 2019, 14:25 comments1660
Поділіться публікацією:
США і Україна домовляються про нові постачання комплексів Javelin

Україна і США узгоджують умови додаткових поставок протитанкових ракетних комплексів Javelin для потреб українського війська. Про це повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

"Ми готові продати це озброєння Україні. Два уряду узгоджують умови", — сказав дипломат, відповідаючи на питання про можливу поставку ПТРК в Україну.

Посол також не підтримав ідею про вихід України з Мінських переговорів після такого порушення режиму припинення вогню.

"Україна, Мінська група, США хочуть знайти шлях, як розв'язати війну на вигідних для України умовах. Щоб зробити це необхідно продовжувати переговори і в Мінську, і в інших місцях", — підкреслив він.

Американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) третього покоління, якому властивий принцип "вистрілив-забув" – оператор ракетного комплексу не повинен супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до мети.

"Джавелин" призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, які переміщуються на низькій висоті і швидкості – вертольотів або БПЛА. Успішно використовувався в Іраку.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський і командування Збройних сил країни проявили стриманість перед обличчям агресії 6 серпня, коли на Донбасі під час оголошеного режиму припинення вогню загинули 4 українських військовослужбовців, вважають у посольстві США в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!