Головна Новини Політика зовнішня політика Небо над Ізраїлем було заблоковано: кабмін країни мовчить
commentss НОВИНИ Всі новини

Небо над Ізраїлем було заблоковано: кабмін країни мовчить

Росія, можливо, заблокувала повітряний простір над Ізраїлем. Така спецоперація могла бути пов'язана з війною Ізраїлі та Ірану. Влади обох країн мовчать про подробиці

9 серпня 2019, 14:38 comments2247
Поділіться публікацією:
Небо над Ізраїлем було заблоковано: кабмін країни мовчить

Ще на початку червня 2019 року управління IAA (Ізраїльське управління авіаперельотами) повідомило про те, що були заблоковані GPS-управління, яке дозволяє літакам орієнтуватися в повітряному просторі на території країни. В даний момент, це торкнулося Ізраїлю. Офіційні представники держави відмовилися коментувати причини відсутності можливості нормального пересування літаків над країною.

За відомостями представників армії Ізраїлю, такий прецедент міг статися з подачі Російської федерації, а пов'язано воно, швидше за все з війною яку Ізраїль веде з Іраном. Проте натякнули, що причиною стати могла також Сирія, яка межує з Іраном, і підтримується РФ.

Російські влади відхилили всі звинувачення в свою сторону і заявили про те, що ніякої участі в цьому не брали.

Як заявив Міністр кабінету безпеки Ізраїлю Зееву Елькіну, він не стане коментувати подію, а також нагадав, що проблеми зі збоями GPS вже вирішені.

Проте чинний прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямин Нетаньяху досить близько спілкується з президентом РФ Володимиром Путіним. Йому дуже вигідно набрати голоси перед майбутніми виборами від російських іммігрантів.

Елькін додав, що Путін був запрошений на відкриття меморіалу на честь загиблих ленінградців у часи Другої світової війни. В кінці він додав, що президент РФ, якщо захоче прийти, прийде, і не запитає. До чого відноситься таку заяву, прем'єр-міністр не пояснив.

"Коментарі" раніше повідомляли і про те, що Ізраїль планує ратифікувати ЗВТ з Україною у вересні 2019 року



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!