Головна Новини Політика зовнішня політика Українського дипломата при Генкосульстві Санкт-Петербургу оголошено Росією персоною нон грата
commentss НОВИНИ Всі новини

Українського дипломата при Генкосульстві Санкт-Петербургу оголошено Росією персоною нон грата

Так Росія відповіла на аналогічні заходи Львова щодо свого консула

13 серпня 2019, 19:33 comments1670
Поділіться публікацією:
Українського дипломата при Генкосульстві Санкт-Петербургу оголошено Росією персоною нон грата

Росія оголосила персоною нон грата співробітника генконсульства України в Санкт-Петербурзі у відповідь на аналогічні дії Києва щодо російського представника у Львові, повідомили у вівторок в МЗС РФ, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше прес-центр Служби безпеки України повідомив, що контррозвідка СБУ у Львівській області виявила місцевого жителя, який збирав розвіддані для спецслужб РФ і передавав їх "російському розвіднику під дипломатичним прикриттям", дипломата вже видворили з України.

Згідно з повідомленням прес-центру, оперативники з'ясували, що військового пенсіонера, керівника однієї з громадських організацій, завербували російські спецслужби в 2014 році.

Співробітники спецслужби задокументували, що зібрані дані людина передавав російському розвіднику, який "працював під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові".

"За діяльність, несумісну зі статусом консульської посадової особи, МЗС України оголосив дипломата-шпигуна персоною нон грата. Він уже покинув територію України", — повідомляє СБУ.

У МЗС РФ, в свою чергу, відзначили, що СБУ три місяці зволікала з оприлюдненням цієї інформації.

Нагадаємо, портал "Коментарі" сьогодні повідомляв, як Державна Дума Російської Федерації відреагувала на спрощення процедури отримання українських паспортів для росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!